Nezavisna lista Enija Meštrovića razriješila je, čini se, sve nesporazume s izvršnom vlasti oko gradskog proračuna i svojih amandmana, te će po svemu sudeći podržati novi prijedlog proračuna, koji bi se mogao donijeti već u drugoj polovici travnja. Do tada će gradonačelnik Branko Dukić donijeti novu odluku o privremenom financiranju, budući da prva završava s posljednjim danom ožujka, ali krajnji rokovi nove odluke, odnosno kraj lipnja, neće se čekati.

- Svi amandmani s prošle sjednice, koji su bili „nezakoniti" i „destruktivni", sada su izvršnoj vlasti zakoniti i prihvatljivi, kao i još tri amandmana koja smo predložili. Sljedeći tjedan imat ćemo sastanak svih klubova pred medijima, na kojima ćemo utvrditi o kojim se amandmanima radi, kada će se i kako realizirati. Nakon toga slijedi sjednica Gradskog vijeća i prihvaćanje proračuna, kaže Meštrović.

Meštrović i dalje podržava amandmane Akcije mladih, koja u ovim pregovorima nije sudjelovala. No da bi se oni ugradili u proračun, kaže on, morat će pronaći zajednički jezik s izvršnom vlasti.

- Mi ćemo im i dalje davati podršku, budući da tu ima kvalitetnih programa. Ali moraju sjesti za stol i dogovoriti se, kaže Meštrović.

Da je dogovor blizu potvrđuje i zamjenik gradonačelnika Ante Babić, koji je uz pročelnike Ivana Mijolovića i Antu Ćurkovića vodio pregovore s Meštrovićem.

- Sve detalje smo usuglasili i još jedino trebamo dogovoriti termin za sastanak predstavnika svih klubova s medijima, kada ćemo prezentirati što je dogovoreno. Mi smo već danas krenuli s radnjama oko proračuna, imali smo interne kolegije na kojima smo s pročelnicima dogovorili da počnu pripremati materijale, koji će se na kraju usuglasiti u UO za financije. Kad se zgotove zbog poziva vijećnicima i rokova za podnošenje amandmana trebat će desetak dana da se održi sjednica. Po sadašnjoj dinamici, to bi moglo biti iza 15. travnja, kaže Babić.