Na pomoćnom igralištu NK Arbanasi na Stanovima jučer je održana Hajdukova ID selekcija, u kojoj su ovog puta sudjelovali dječaci u dobi od 10, 11 i 12 godina sa zadarsko-šibenskog područja.

Na selekciji su sudjelovala ukupno 93 mlada nogometaša iz sljedećih klubova: ŠN Joso Bego, Vodice, Dinara, DOŠK, Pakoštane, Primorac Biograd, Velebit Benkovac, Zara Zadar, Abeceda, Arbanasi, Zrmanja Obrovac, Gospić, Novalja, Hrvatski vitez Posedarje i Croatia Stankovci.

Iz kluba domaćina, NK Arbanasi, potrudili su se da sve organizacijski bude na visokom nivou, od sjajnog gostoprimstva, odličnog travnjaka, pa sve do izvedbe u selekcijskim utakmicama.

Pod nadzorom i vodstvom brojnih stručnjaka iz Hajdukove akademije, uz koordinaciju trenera iz matičnih klubova, a sve pod budnim okom voditelja Akademije "HNK Hajduk - Luka Kaliterna" Bore Primorca, svi mladi nogometaši su prošli uvodna testiranja brzine i motorike, a zatim i odigrali međusobne selekcijske utakmice.

S obzirom na lijep sunčan dan odigrane i natjecateljske utakmice privukle su i mnoštvo navijača i znatiželjnika uz teren, među kojima je bio i legendarni bivši Hajdukov trener Josip Skoblar, te osvajač Zlatne kopačka 1971. za najboljeg strijelca u Europi (44 pogotka), koji je u društvu Bore Primorca odgledao sve selekcijske utakmice, te je bio ugodno iznenađen prikazanim.