Adria Europe Borik pokrenuo je radove na projektu Diamond Marina Zadar Borik, koji se prije dvije godine trebao sastojati od četiri zgrade. Firma kojoj su vlasnici poljski nogometaši Łukasz Piotr Piszczek i Artur Wichniarek te hrvatski povratnik Robert Kralj u početni projekt dodala je još pet zgrada.

Ovih je dana na gradilište poslala bagere, a na svojim stranicama oglasila projekt koji se sastoji od „devet zgrada futurističkog oblika s podzemnim garažama, privatnim vrtovima i krovnim terasama s bazenima".

U prvoj objavi prije dvije godine naveli smo kako se većina stabala planira smjestiti na krovovima zgrada uz bazene, a dio kao ograda uz sjeverne susjede. Sada je umjesto tih stabala na sjevernoj parceli, koja je u međuvremenu očigledno otkupljena, dodano pet novih zgrada. U središtu će se nalaziti centralno dvorište koje će voditi, preko prizemlja, u svaku od zgrada.

- Diamond Marina Zadar Borik posebna je poput dijamanta prema kojemu nosi naziv i to prvenstveno zbog svoje jedinstvene forme i lokacije.