Zbog čega se svečana sjednica za 30. obljetnicu osnutka Zadarske županije održala u dvorani hotela s 5 zvjedica, a ne u nekom od prostora u vlasništvu javnih ustanova? Bilo je to jedno od novinarskih pitanja upućenih županu Božidaru Longinu nakon sjednice i prije domjenka u klubu Fortis u Falkensteinerovom turističkom naselju Punta Skala u Petrčanima.

Koliko su to građani platili?

- Građani nisu platili ovo ništa. Dobili smo dvoranu gratis. Danas smo ovdje iz dva razloga. U Zadru imamo dvije velike dvorane u kojem bi se moglo održavati ovakvo slavlje s 400 uzvanika. Kazališna dvorana HNK Zadar je zauzeta jer na sceni imaju postavljenu scenografiju, a Arsenal također priprema Labuđe jezero i nismo mogli dobiti tu dvoranu. Jedino je ova dvorana bila slobodna i osim toga, dobili smo je gratis, poručio je župan Longin.

Na novinarski upit dodao je kako ne vidi ništa sporno u tome što su dvoranu dobili besplatno.

- Dapače, ova dvorana je prekrasna i ja mislim da Zadarska županija nije samo u Zadru, ona je diljem naše Županije, mi možemo u bilo kojem mjestu održati našu i svečanu, a i bilo koju drugu skupštinu, istaknuo je župan Longin.