Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana općine Bibinje, koja ove godine slavi svoj 30. rođendan, okupili su se brojni uzvanici i prijatelji Bibinja. Oni su posvjedočili, zajedno s domaćinima brojnim postignućima ove Općine, a sam presjek prošle godine, svojevrsni izvještaj o radu dao je općinski načelnik Šime Sekula, koji je u svom obraćanju istaknuo:

- Puno projekta je realizirano, čime je svakodnevni život u našem mjestu puno ugodniji. No, za budućnost Bibinja ne treba se bojati. Imamo puno planova za razvoj koje vjerujem da ćemo i realizirati. To nastojimo ostvariti nizom mjera i aktivnosti, uz promišljeno raspolaganje proračunskim novcem i maksimalnim korištenjem sredstava iz europskih fondova. Čestitam od srca i ovogodišnjim laureatima na dobivenim nagradama i priznanjima i zahvaljujem na njihovom velikom doprinosu. Neka nam nagrađeni budu primjer, a njihova djela poticaj.
Zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković čestitao je žiteljima i naglasio kako Općina Bibinje ima izuzetnu suradnju sa Zadarskom županijom, zahvaljujući kojoj su realizirani brojni projekti.

- Zadarska županija skrbi prvenstveno o školstvu i zdravstvu. Pripremili smo projekt proširenja osnove škole za koji čekamo raspisivanje javnih poziva od strane Ministarstva kako bi taj projekt prijavili i nadamo se u konačnici izgradili, stoga nas posebno veseli ovaj podatak kako je u prošloj godini u vašoj općini rođeno 58 djece. Županijska lučka uprava odradit će obnovu luke Jaz, dok će Županijske uprave za ceste, izgraditi cestu ˝Babindub - rotor groblje˝, što znači da će Općina Bibinje biti direktno povezana sa Zračnom lukom - rekao je zamjenik zadarskog župana Šime Vicković.

Uslijedilo je uručivanje zahvalnica najboljim učenicima s područja Općine Bibinje Martinu Vujeviću, učeniku 7. razreda, te osmašima Luciji Fuzul i Tomi Sikiriću. Zahvalnica je uručena i Davorki i Dragutinu Loniću sumještanima koji veći dio godine žive na adresi u Zagrebu, ali su srcem i djelima vezani za Bibinje što najbolje iskazuju kroz velikodušnu i nesebičnu pomoć svima onima koji se iz bilo kojeg razloga nenadano nađu u glavnom gradu.

Grb Općine Bibinje dobio je prim. mr. sc. Mile Gverić u znak zahvale za dugogodišnji predan i zapažen rad u zdravstvu. Dr. Gverić u svojoj zahvali na kratak i simpatičan način ispričao je kako se doselio u Bibinje, kako je svemu presudila ljubav iz studentskih dana koja traje i danas, te kako su ga Bibinjci dočekali i osvojili otvorenog srca.

Godišnju nagrada Općine Bibinje dobio je i Karate klub Bibinje za postignuta sportska ostvarenja i doprinos u razvoju sporta na području Općine Bibinje. Klub je u protekloj godini osvojio 78 medalja.

Nagradu za životno djelo dobio je bibinjski pjesnik Ante Sikirić Krivin za bogato kulturno stvaralaštvo i promicanje kulturnog identiteta Bibinja. Sikirić je u svojoj zahvali istaknuo kako je u životu dobio puno priznanja i nagrada, no da mu je ova najdraža. Autor neslužbene hrvatske himne ˝Croatio iz duše te ljubim˝ ni ovoga puta nije mogao otići s pozornice, da ne odrecitira jednu svoju pjesmu, kojom je publiku nasmijao do suza.

Svojim nastupima, proslavu je uveličala Klapa Bibinje u kojoj pjeva popularni Ivica Sikirić Ićo, no posebne zvijezde bile su naušnice ˝Bibinjke˝ koje je ponosno nosila voditeljica Vlatka Vučić Marasović. Repliku naušnica, koje datiraju s početka 9. stoljeća, Općina Bibinje izradila je uz suglasnost Ministarstva kulture, te će ovo ljeto biti izložene u turističko interpretacijskom centru Bigečeva kuća.

Svečanoj sjednici prethodilo je održavanje mise zadušnice za Franka Lisicu, polaganje vijenaca na njegovom grobu i centralnom križu novog groblja u Bibinjama, te obilazak proizvodnog pogona tvrtke Krekić Avangard d.o.o. u Poslovnoj zoni Lonići, zoni koja je postala generator gospodarstva Općine Bibinje.