Iz Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela Krađa i jedno kazneno djelo Teška krađa.

Sumnjiči ga se da je 27. travnja na području mjesta Vrana provalio u kuću 76-godišnjeg državljanina Francuske odakle je ukrao razni građevinski i električni alat.

Naime, temeljem prikupljenih operativnih saznanja policija je 02. svibnja uhitila 23-godišnjaka nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je provedena pretraga doma i drugih prostorija koje osumnjičenik koristi na širem biogradskom području.

Tijekom pretrage od 23-godišnjaka su oduzeti razni predmeti koji potječu od činjenja kaznenih djela, te se daljnjim kriminalističkim istraživanjem.

On se sumnjiči i da je krajem 2021. godine istom oštećeniku iz dvorišta kuće otuđio auto-prikolicu, kao i da mu je u travnju prošle godine iz dvorišta ukrao električnu brusilicu za rezanje kamena i četiri plastična spremnika za gorivo u kojima se nalazilo oko 100 litara goriva.

Također, sumnjiči ga se da je u rujnu 2021. godine u Vrani iz maslinika u vlasništvu 68-godišnjeg hrvatskog državljanina otuđio benzinski agregat vrijednosti preko tisuću eura.

Policija je od osumnjičenika oduzela ukraden građevinski i električni alat te autoprikolicu, nakon čega su predmeti vraćeni 76-godišnjem vlasniku.

Osumnjičeni je jučer po dovršetku kriminalističkog istraživanja predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.