Na najvećoj izložbi vojne opreme i naoružanja na ovim prostorima, koja se održava u Zadru, svoje proizvode i dostignuća na vlastitom izložbenom prostoru predstavilo je i Brodogradilište specijalnih objekata d.o.o. (BSO).

BSO predstavlja program transfera tehnologija te vojni program, posebno projekte izvan obalnog ophodnog broda-korvete OOB-C BIS91, brzog napadajnog ophodnog broda FAV250, brze interventne brodice RHIB te obalno ophodni brod OOB-31 Omiš za zaštitu unutarnjih morskih voda te za zadaće borbene i logističke potpore, koji je izgrađen za naručitelja Ministarstvo obrane RH, za potrebe Obalne straže Hrvatske ratne mornarice.

Obalno ophodni brod Omiš izgrađen u BSO-u tehničkom je opremljenošću i plovnim karakteristikama znatno unaprijedio sposobnosti HRM-a. Posebno je efikasan u nepovoljnim vremenskim uvjetima, odnosno jakom vjetru i visokom moru, zbog čega se u akcijama traganja i spašavanja poziva i obalna straža s brodom OOB-31  Omiš koji je opremljen s aktivnim sustavom za stabilizaciju koji omogućuje brodu punu operativnost na stanju mora 4 te udovoljavanje NATO kriterijima za pomorstvenost (STANAG 4154), što se kod jakog vjetra pokazalo ključnom sposobnošću.

Obalno ophodni brod Omiš ima potpunu nuklearno-biološko-kemijsku zaštitu, mogućnost hermetičkog zatvaranja, a posjeduje i brodsku dekontaminacijsku stanicu. Posjeduje i jet-brodicu koji se saonicama s krmene rampe u vožnji ispušta iz broda, i razvija brzinu od 40+ čvorova. Brod je opremljen dnevnim kamerama visoke rezolucije za detekciju i praćenje ciljeva, termalnom kamerom za detekciju ciljeva na velikim udaljenostima te dvama dalekozorima za noćno motrenje. Za gašenje požara na drugom brodu ili na obali, na palubi kormilarnice ugrađen je vatrogasni top kapaciteta 1250 l/min i dometa 45 m.

Pozicioniranje BSO-a u niši patrolnih brodova, brzih napadnih brodova i besposadnih brodova posebne namjene, glavni su ciljevi za nadolazeće razdoblje.