Na gradskoj šetnici u objektu nove gradske tržnice u Benkovcu, Turistička zajednica Ravni kotari Benkovac otvorila je novouređeni turistički informativni centar, gastro & wine shop i suvenirnicu. Moderno opremljen i lijepo uređen prostor turističkog informativnog centra unio je dodatnu svježinu glavnoj gradskoj šetnici, uz novouređenu gradsku tržnicu, zgradu gradske uprave s uređenim trgom te cvjetnim i zelenim površinama.

- Iz godine u godinu sve je veći broj turista na prostoru Bukovice i Ravnih kotara, koji posjećuju naš kraj bilo kao izletnici ili borave u brojnim lijepo uređenim kućama za odmor. Turistička zajednica Ravni kotari na ovaj način želi biti na usluzi svakom turistu i posjetitelju koji će tijekom godine, a posebno tijekom ljetnih mjeseci posjećivati naš kraj bilo radi upoznavanja bogate kulturno povijesne baštine i tradicijskog nasljeđa Bukovice i Ravnih kotara, bilo radi manifestacija koje promiču bogatu eno i gastro ponudu ili posjećuju naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja nude nezaboravne trenutke uz tradicijsku ponudu hrane i pića, stoji uz informaciju na stranicama Grada Benkovca.

Uz informacije o destinaciji i turističkoj ponudi, posjetitelji u Turističkom informativnom centru i Gastro & Wine shopu mogu kupiti suvenire i proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s prostora Bukovice i Ravnih kotara od kojih mnogi imaju ekološki certifikat. Kako su Ravni kotari nadaleko poznata vinska i maslinarska regija, u ponudi se posebno ističu ravnokotarska vina i rakije, maslinova ulja, te bademi i smokve.