U pojačane aktivnosti zadaraske policije, usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, proteklog vikenda bio je uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 75 prekršaja od čega četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom. Iz prometa je isključeno pet vozača.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 1,70 g/kg izmjerena je kod 55-godišnjeg vozača automobila zadarskih registarskih oznaka, kojeg su policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac zaustavili i kontrolirali u petak, 12. svibnja u 21.46 sati na državnoj cesti DC-27 u Kruševu.

Vozač je isključen iz prometa te protiv njega policija nadležnom sudu podnosi Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.