Zadarska policija izvijestila je danas kako su u narušavanju javnog reda i mira, koje se dogodilo u noći 22. svibnja, sudjelovali policijski službenici, koji u tom trenutku nisu bili u službi.

Policija je ranije izvijestila kako je u noći oko 2.55 sati zaprimljena dojava kako je u svađi u Ulici Hrvatskog sabora oštećen automobil 27-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako se za narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak način, na štetu dvojice 27-godišnjih hrvatskih državljana, sumnjiče trojica hrvatskih državljana u dobi od 26, 25 i 21 godinu te je protiv njih nadležnom sudu podnesen optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja.

S obzirom da su u narušavanju javnog reda i mira sudjelovali policijski službenici koji su u to vrijeme bili izvan službe, zbog nedoličnog ponašanja protiv istih će se u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu. Kako su na automobilu nastala manja oštećenja, vlasnik nije podnio kaznenu prijavu.