"Mali Arsenal će i ove godine biti otvoren tijekom ljetne turističke sezone kao informativni centar o aktualnim izložbama te kulturnoj i turističkoj ponudi u gradu Zadru i Zadarskoj županiji, odgovor je kojeg smo na novinarski upit dobili od resornog pročelnika Ante Sjauša. On je najavio u tom povijesnom prostoru „standardne sadržaje digitalnog kviza te stalne postave izložbe slika Zadra. Mali Arsenal bit će otvoren u suradnji s Narodnim muzejom Zadar, najavljeno je iz Županije iz koje su lani najavili kako će se taj prostor u jesen 2022. godine sanirati. Naime, arhitektonskim projektom Letilović - Pedišić, Mali Arsenal nije se riješio vlage.

Iz Županije su nakon korone, našli novi izgovor zbog čega taj prostor nije oslobođen štete od vlage.

Županija je izradila projekt sanacije Malog Arsenala kao i prateći troškovnik radova. No, kako je dokument izrađen prije više od dvije godine, zbog svih okolnosti koji obuhvaćaju poskupljenje građevinskih radova nastala je potreba za izradom novog troškovnika s obzirom da nastojimo odgovorno raspolagati s financijskim sredstvima. Nakon njegove izrade, definirat ćemo iduće korake, napisao je pročelnik Sjauš. Kao i to Zadarska županija i dalje aktivno sudjeluje u radu udruge HERA.

Radi se o prvom konkretnom EU projektu Zadarske županije od 3,2 milijuna eura u sklopu kojeg je uređen prolaz cara Augusta kod Kapetanove kule, posječene su dvije crnike koje nisu riješile vlagu u prostoru Muraja kojeg godinama koristi agencija Mia trade. Najveća vrijednost tog EU projekta iz 2014. godine jeste obnova Morskih vrata, odnosno vrata sv. Krševana. Od turističke rute HERA, bojimo se da je ostao samo spomen na to kako ju je osmislio pokojni sveučilišni profesor Vinko Bakija.