Kada je pročelnik za financije Ivan Mijolović upitan što će gradske vlasti prvo napraviti nakon što je usvojen proračun, naravno da nije rekao kako će to biti uplata 200 tisuća eura na račun udruge za sport HNK Zadar.

To je očito bila jedna od najvažnijih potreba građana Zadra koji su od strane vladajuće politike prikazivani žrtvama zločestih vijećnika koji su svojim nezakonitim amandmanima blokirali gradsku blagajnu.

I nakon što su Dukićevi proslavili konačno usvajanje proračuna u jednom od zadarskih restorana, krenuli su u novu akciju. Istog dana kada su potpisali ugovor za reklamiranje preko HNK Zadar, na stranici tog kluba pojavila se  vijest o dvjema ponudama za preoblikovanje HNK Zadar u čemu će Grad Zadar i dalje biti "gazda" s proračunskim novcem. I napokon  prebiti 2,5 milijuna sporne pozajmice iz 2021. godine  u suvlasnički udio. Kada ju je tadašnja većina Gradskog vijeća izglasala, znalo se kako taj iznos nikad neće biti vraćen. Zadarske vlasti nije nimalo poljuljala afera Mercedas koji je kupljen za dio tog novca - namijenjenog omladinskom pogonu. Akcija spašavanja kluba sa Stanova se nastavlja.

 Gradonačelnik Branko Dukić opet je dao proračunski  novac uz "blagoslov" dva vijećnička bloka Enia Meštrovića i Daniela Radete i to za omladinski pogon.
I nakon što je usvojen proračun, o programima javnih potreba, preostali vijećnici nove većine, nisu imali potrebu za raspravom. Pa tako nitko nije vidio u programu javnih potreba za sport da piše A-1040-01 Usluge promidžbe I informiranja
HNK Zadar - stavka predviđena za pokrivanje troškova sponzorskog ugovora sa Hrvatskim nogometnim klubom Zadar za 2023. godinu

Eto, mi smo vidjeli da je taj ugovor isplaćen brže bolje kao najveći prioritet Grada Zadra a ispao je proračunska podvala. Tko od udruga ne bi za toliki novac reklamirao Grad Zadar. Osobito u 4. ligi. A ako se taj novac zapravo daje za Omladinski pogon, onda je to prevara. Neki vijećnici su zaboravili kako je NK Zadar godinama izvlačio novac iz proračuna za omladinski pogon a da je ta praonica završila u Uskokovoj optužnici za aferu Ribar.

Unatoč tako neslavnog povijesti NK Zadar, objavili smo kako je među prvim odlukama gradonačelnik Zadra u 2020. godini bilo sponzorstvo za NK Zadar u iznosu od 1 250 000 kuna. Te godine klub je završio u stečaju.

Novac je i tada isplaćen sa stavke usluga promidžba i informiranje što bi u nalazu Državne revizije trebalo biti nenamjensko trošenje novaca.  Daleko manje proračunske iznose, ostale sportske udruge moraju u kunu, odnosno euro opravdati gradskoj upravi.

 Kome se gradske vlasti i vijećnici kojima je to normalno i poželjno, zaista izruguju?