Direktor Višnjika Denis Karlović ovih je dana boravio u Splitu kako bi dogovorio sve detalje oko premještanja bazenske školjke u kojoj se igralo Europsko prvenstvo u vaterpolu u Zadar. Sljedećeg tjedna dolaze Talijani koji su postavili bazen, kako bi na stručan način demontirali bazen i otpremili ga šleperima za Zadar. Pritom je potrebno odvojiti i manji bazen, koji će se postaviti u Imotskom.

Podsjetimo, riječ je o modularnom bazenu koji je u splitskoj dvorani postavljan za igranje vaterpola, a u Zadru će ga se presložiti „u dubinu" za potrebe skakača u vodu. Komercijalna cijena mu je oko 20 milijuna kuna, dok će ga ŠC Višnjik, temeljem ranijeg ugovora Talijana sa vaterpolskim savezom, platiti tek 5. Krajem prošle godine plaćena su dva milijuna kuna, a uskoro će se platiti i ostatak od oko 400 tisuća eura.

- Vrijednost ovoga bazena nije u panelima koji se slažu, nego u najmodernijoj bazenskoj tehnici, sustavu za filtriranje o pročišćavanje vode, koji je najmoderniji u svijetu. U ovom trenutku pripremamo projektnu dokumentaciju, budući da je potrebno sagraditi skakaonicu i tribinu, u kojoj će biti svlačionice i popratni sadržaji, kaže Karlović.

Postavljanje bazena neće početi prije sljedeće godine, jer ga se misli slagati zajedno s olimpijskim bazenom. Riječ je o velikom projektu vrijednom preko 3 milijuna eura, koji bi se odlukom gradonačelnika Branka Dukića trebao financirati novcem iz proračuna Grada, ali i uz pomoć Vlade RH i saveza, budući da se po njegovoj gradnji planira organizacija velikog natjecanja.

Tijekom ljeta bazeni će funkcionirati kao otvoreni, a u zimskim mjesecima postavljao bi se balon koji će omogućiti njihovo korištenje i pri niskim temperaturama. Puno će jednostavnije i jeftinije biti da se bazeni grade/postavljaju istovremeno, pa će se i s bazenskom školjkom pričekati 2024, godinu.