Restaurant Bruschetta, jedan od najnagrađivanijih zadarskih ugostiteljskih objekata, je u povodu božićnih blagdana i adventskog tjedna proširio ponudu u jelovniku. Kao i dosadašnjih godina gastronomski specijaliteti pridodani su tradicionalnoj ponudi koja se svodi na mediteransku, odnosno dalmatinsku kuhinju. Već od prije je poznato kako u Bruschetti za pripremu jela koriste domaće začine i maslinova ulja renomiranih domaćih proizvođača s eko certifikatima.
Božidar Vedrić, vlasnik Bruschette, kazao nam je da su ponudu obogatili kako ne bi bila monotona i stereotipna.
– Osvježili smo ponudu s fantastičnim brusketama, tako da imamo bruskete sa svježom tunom, pršutom i mozzarelom te sa škampima koje su malo pikantne. Uveli smo u ponudu i orzeto, pa ga naši gosti mogu naručiti umjesto riže. Također, novo jelo je gratinirani orzo s kozicama. S obzirom da radimo samo s domaćom tjesteninom imamo zelene pljukance koje radimo s grdobinom. Od ribljih jela najponosniji smo na brudet bianco i gratinirani filet brancina sa začinskim biljem. U mesni meni uveli smo naravni odrezak i filet mignon sa vrganjima. Veliko iznenađenje je ponuda torti gdje su crna torta, torta od lješnjaka i čokolade kao i torta od jogurta, kazao je Vedrić.
Restaurant Bruschetta otvoren je prije tri godine i do sad je dobio brojna priznanja za svoj rad. Nedavno im je Grad Zadar dodijelio nagradu Nasmiješeno sunce za najbolji gradski restoran. Osim toga ušli su u TOP 100 hrvatskih restorana, dok su na portalu Trip Adviser dobili četiri zvjezdice kao certifikat izvrsnosti, a najviše preporuka dobili su od samih posjetitelja koji se u Bruschettu neprestano vraćaju – dijelom zbog hrane, dijelom zbog vrhunskog i uslužnog osoblja, a dijelom i zbog pristupačnih cijena.