Ovaj čovjek je umjetnik, ubacuje se zadovoljni gost dok razgovaramo s Robertom Pintom, novim glavnim chefom Almayerovog bistroa „Corte Vino & More”.
Iza novog chefa krije se i nova priča koju pokreću Irina Bakija i Vjekoslav Bobić, bračni par u čijem je vlasništvu hotel Almayer. Nakon što su prošle godine u srcu povijesne jezgre otvorili prvi umjetnički hotel i pobrali brojne nagrade javnosti i struke, ove godine proširuju svoju ugostiteljsku ponudu u zadarskom Kampo Kaštelu.
– Želimo vratiti tradiciju koja se u Zadru nažalost izgubila, a predstavlja odlazak u ugostiteljske objekte hotela kao centre društvenih okupljanja. Danas građani hotele gledaju kao zatvorene objekte samo za osobe koji u njima noće. No kod Almayera to nije tako. Ovaj prostor nije „otet” domaćima kako bi samo gosti hotela u njemu mogli uživati, već upravo suprotno. Želimo obogatiti društvenu, kulturnu i klupsku dimenziju grada i to po pristupačnim cijenama, poručuje Bobić koji je s novim chefom „kliknuo” na prvu.
Povezala ih je želja da kroz jedinstvenu baštinsku priču ožive grad izvan turističke sezone. Priča je to koja se osjeti pri samom ulasku u restaurirano zdanje na Poluotoku. Od vrta do galerije – svaki kutak prostora odiše tradicijom, ali i suvremenom umjetnošću i dizajnom. Zadarska je to priča obogaćena međunarodnim iskustvom vlasnika hotela, ali i novog chefa. Diplomirani sociolog, kod kojeg je prevladala ljubav prema hrani, nakon dugogodišnjeg rada u Veneciji vratio se u svoj Kampo Kaštelo kako bi Zadranima pružio vrhunski gastro doživljaj.
Novigradske dagnje u baršunastom umaku od Maraštine na postelji od rukole, zadarski bujabiž, juneći biftek sa zadarskim tartufom i torticom od zapečenog krumpira, selekcija lokalne ribe na savur s kapulom, grožđicama i pinjolima te zapečenom palentom, zadarski poker asova – samo su dio menija baziranog na autohtonim sezonskim namirnicama. Ovisno o dobu, meni će se tijekom godine mijenjati, a osim doručka, ručka (12:00 – 14:30 h) i večere (19:00 – 22:30 h), bit će tu i popodnevnih zalogaja (15:00 – 18:30 h).
Šećer na kraju čini ponuda kolača koja će vas vratiti u djetinjstvo i „bakinu” kuhinju. Sukladno tome, tu je bakina torta od limuna i pinjola, rustikalna torta od žita i skute na zrcalu od vanilije i cimeta, ali i posebno kreiran aromatičan kolač od maslinovog ulja i ružmarina s glazurom od naranče koji nosi naziv upravo po mjestu gdje je nastao – Almayeru. Vinoljupci će pak prvo primijetiti vinsku kartu sačinjenu od 90-ak pomno odabranih vrhunskih vina.
m Almayerovog bistroa „Corte Vino & More”.
Iza novog chefa krije se i nova priča koju pokreću Irina Bakija i Vjekoslav Bobić, bračni par u čijem je vlasništvu hotel Almayer. Nakon što su prošle godine u srcu povijesne jezgre otvorili prvi umjetnički hotel i pobrali brojne nagrade javnosti i struke, ove godine proširuju svoju ugostiteljsku ponudu u zadarskom Kampo Kaštelu.
– Želimo vratiti tradiciju koja se u Zadru nažalost izgubila, a predstavlja odlazak u ugostiteljske objekte hotela kao centre društvenih okupljanja. Danas građani hotele gledaju kao zatvorene objekte samo za osobe koji u njima noće. No kod Almayera to nije tako. Ovaj prostor nije „otet” domaćima kako bi samo gosti hotela u njemu mogli uživati, već upravo suprotno. Želimo obogatiti društvenu, kulturnu i klupsku dimenziju grada i to po pristupačnim cijenama, poručuje Bobić koji je s novim chefom „kliknuo” na prvu.
Povezala ih je želja da kroz jedinstvenu baštinsku priču ožive grad izvan turističke sezone. Priča je to koja se osjeti pri samom ulasku u restaurirano zdanje na Poluotoku. Od vrta do galerije – svaki kutak prostora odiše tradicijom, ali i suvremenom umjetnošću i dizajnom. Zadarska je to priča obogaćena međunarodnim iskustvom vlasnika hotela, ali i novog chefa. Diplomirani sociolog, kod kojeg je prevladala ljubav prema hrani, nakon dugogodišnjeg rada u Veneciji vratio se u svoj Kampo Kaštelo kako bi Zadranima pružio vrhunski gastro doživljaj.
Novigradske dagnje u baršunastom umaku od Maraštine na postelji od rukole, zadarski bujabiž, juneći biftek sa zadarskim tartufom i torticom od zapečenog krumpira, selekcija lokalne ribe na savur s kapulom, grožđicama i pinjolima te zapečenom palentom, zadarski poker asova – samo su dio menija baziranog na autohtonim sezonskim namirnicama. Ovisno o dobu, meni će se tijekom godine mijenjati, a osim doručka, ručka (12:00 – 14:30 h) i večere (19:00 – 22:30 h), bit će tu i popodnevnih zalogaja (15:00 – 18:30 h).
Šećer na kraju čini ponuda kolača koja će vas vratiti u djetinjstvo i „bakinu” kuhinju. Sukladno tome, tu je bakina torta od limuna i pinjola, rustikalna torta od žita i skute na zrcalu od vanilije i cimeta, ali i posebno kreiran aromatičan kolač od maslinovog ulja i ružmarina s glazurom od naranče koji nosi naziv upravo po mjestu gdje je nastao – Almayeru. Vinoljupci će pak prvo primijetiti vinsku kartu sačinjenu od 90-ak pomno odabranih vrhunskih vina.
Tjednim ritmom nastavljaju se vinske i degustacijske večeri, povremeno i književne večeri, a novost su događaji klupske atmosfere uz muziku uživo, koji će biti organizirani jednom tjedno. Prva na rasporedu je u petak, 2. ožujka, kada će gosti moći uživati u prezentaciji novog menija uz glazbeni nastup Davora Gulina iz popularnog gitarističkog dua Borgo.
Kako vam nadolazeća događanja ne bi promakla, pratite Almayer na web stranici i Facebook profilu i uživajte u novoj zadarskoj gastro priči.