Chef Josip Vrsaljko priprema za vas ukusan Tart od trešanja! Ukusno jelo pripremljeno je od slatkih trešnja iz zadarskog zaleđa.
Sastojke za pripremu ovog jela pronađite u Sonik trgovinama diljem Zadarske županije.
Uz #KupujmoLokalno košarice, u kojima ćete pronaći svježe voće i povrće uzgojeno na poljima zadarskog zaleđa, Sonik vam nudi i sve vaše omiljene proizvode po super cijenama.
TART OD TREŠANJA
TIJESTO OD KEKSA:
– 175g keksa Petit Beurre „ULTRA PLUS”
– 70g maslaca „Domaća kravica” otopljenog
METODA:
Izmiksati mljevene kekse s otopljenim maslacom. Staviti u kalup za tart i staviti sve u hladnjak na pola sata da se ohladi.
KREMA OD PISTACIJA I BADEMA:
– 60g maslaca „Domaća kravica” (omekšali- sobne temperature)
– 60g šećera u prahu
– 60g jaja (1kom.L) „KOKA TOMCRO”
– 60g badema blanširanog (bez ljuske)
– 20g pistacija „ULTRA PLUS” očišćenog (bez ljuske)
– 1 tsp gustina „Dolcela” (25g)
– 1 tbsp Maraschina (50g)
– 160g trešanja (očišćenih bez koštica na polovice)
METODA:
U procesor za hranu staviti šećer, badem, pistacio i gustin da se dobije fini prah. Dodati maraschino jaja i maslac i miksati u finu pastu.
Pastu staviti u prethodno ohlađeno tijesto od keksa i posložiti na polovice trešanja na pastu. Staviti peći na 180°C- 20-30 minuta. Ohladiti na sobnu temperaturu.
CHANTILLY (ŠLAG) KREMA OD MARASCHINA I KREM SIRA MASCARPONE:
– 200g vrhnja za šlag „Dolcela”
– 60g krem sir mascarpone
– 25g Maraschina
– 1 mahuna vanilije
METODA:
U zdjelu od miksera staviti sve sastojke i sjemenke od vanilije i miksati u čvrsti šlag
MONTAŽA:
– 350g trešanja očišćenih bez košpica
– 50g trešanja s peteljkom
– 40g pistacija „ULTRA PLUS” očišćenog grubog rezanoga
– šećer u prahu „ULTRA PLUS” za posipanje
Na ohlađeni tart staviti kremu chantilly.
Posložiti trešnje jedne i druge na kremu.
Posuti s grubo kosanim pistacijom.
Ohladiti u hladnjaku minimalno 4-5 sati.
Posuti šećerom u prahu prije serviranja.
DOBAR TEK!
Serijal Kuhajmo lokalno pratite na YouTube kanalu.