Pred nama je treće izdanje festivala posvećenog Crljenku kaštelanskom, pretku nadaleko poznatog i priznatog kalifornijskog Zinfandela “ZINFEST 2023.-ATWFF”.
Svježa programska novost je kako će se u petak u 13.30 nakon okruglog stola posvećenog Crljenku održati Usporedno kušanje vina od Crljenka iz različitih vinogorja. Program vodi svima znani Danijel Čečavac, enolog i stručni vinski edukator (voditelj HRT emisije FINO I VINO).
Destinacija ZINFESTA su i ove godine naravno Kaštela i to Kaštel Gomilica, u Marini Kaštela, restoran Nautic koji će sljedeća dva dana biti pozornica za sve vinare i vinogradare, ljude od struke, jednom riječju ljubitelje vinske kapljice.
„Pripremili smo bogat program i za četvrtak i za petak, 16. i 17. studenog, koji se održava u popodnevnim satima. Za sve goste je ulaz besplatan te od 13 do 20 sati imamo na programu brojne radionice, kušaonice, degustacije ne samo vina već i tradicionalnih jela koje spremaju za nas vrhunski šefovi kuhinja, kao i učenici dalmatinskih turističko-ugostiteljskih škola. Predstavit ćemo Gastronomske kreacije s potpisom, kao i brojne priče o vinu, uz ono tradicionalno sljubljivanje vina i jela. Puno toga je na repertoaru, a cjelokupni program je na našoj FB stranici Kreativna Dalmacija” – naglašava organizator ove manifestacije, “raja za nepca”, Srećko Radnić iz Klastera za održivi razvoj Zora pa najavljuje i novitade:
„Pjenušac od Crljenka te nezaobilazni duo – najbolji pršut i najbolje vino! I opet nešto neuobičajeno – uljenak! A kako bi doznali o čemu se radi, trebate doći nama u posjetu, na naš ZINFEST kojim njegujemo baštinu loze i vina koja je othranila brojne generacije Kaštelana, a danas je vrhunski primamljiv razlog dolaska i brojnih gostiju u naših sedam Kaštela, jer svi žele kušati to vrhunsko vino, uživati u starinskim jelima, guštati u samom doživljaju!”
Ova pozivnica je upućena ne samo vinoljupcima, već svima koji uživaju u otkrivanju sveg blaga kojeg nudimo u našoj eno-gastro prebogatoj ponudi!
ZINFEST 2023 – ATWFF PROGRAM DVODNEVNOG DOGAĐANJA
16.11.2023. – ČETVRTAK – prvi dan
13:00 sati CEREMONIJA SVEČANOG OTVARANJA (obraćanje organizatora i predstavnika institucija)
13.20 sati izjave za predstavnike medija
13.30 sati obilazak štandova izlagača od strane uzvanika
PROGRAM: PRIČA O VINU – POZORNICA WINE
15.00 sati Kaštelanska Vesela Vina
16.00 sati Vina Perišin
17.00 sati Vinarija Matela ESENCA*
18.00 sati JAKOV DOLAC I PUTALJ PRŠUT I VINO
19.00 sati Mali razgovori o vinu
*Napomena : PROGRAM VINSKE KREACIJA S POTPISOM
PROGRAM: PREDSTAVLJANJE PROFESORA I UČENIKA UGOSTITELJSKIH ŠKOLA – PULT 1
14.00 sati Srednja škola Imotski
15.30 sati Srednja škola Sinj
17.30 sati Srednja škola „Braća Radić” Kaštela
PROGRAM: GASTRONOMSKE KREACIJE S POTPISOM – PULT 2
14.00 sati Željko Buotić Leše
15.30 sati Petar Božić – Spinaker
17.30 sati Robert Predrag Žmire – Mare
17.11.2023. – PETAK – drugi dan
12.30 sati okrugli stol CRLJENAK KAŠTELANSKI I BUDUĆI „BRENDING” UNUTAR ZOI DALMACIJE
13.00 – 15.00 sati usporedno kušanje vina od Crljenka iz različitih vinogorja. Program vodi Danijel Čečavac enolog i stručni vinski edukator (voditelj HRT emisije FINO I VINO )
13.00 – 15.00 sati B2B i networking prethodno prijavljenih izlagača
PROGRAM: PRIČA O VINU – POZORNICA WINE
15.00 sati Šoltanska Vina
16.00 sati TRIBUS I FAMIJA*
17.00 sati Vina iz HORE
18.00 sati Kaštela u pjatu i čaši
19.00 sati Vinarija Matela PJENUŠAC OD CRLJENKA*
*Napomena: PROGRAM VINSKE KREACIJA SA POTPISOM
PROGRAM: PREDSTAVLJANJE PROFESORA I UČENIKA UGOSTITELJSKIH ŠKOLA – PULT 1
14.00 sati Ugostiteljska škola „Blaž Juraj Trogiranin
15.30 sati Srednja škola Hvar – Jelsa
17.30 sati Turističko ugostiteljska škola Split
PROGRAM: GASTRONOMSKE KREACIJE S POTPISOM – PULT 2
14.00 sati Trogirski Gastronom
15.30 sati Udruga Solinjani
17.30 sati restoran Artičok
PROGRAM: PRIČA O JELU – POZORNICA GASTRO
Trogirski rafioli Sljubljivanje tradicijskih jela i vina
Fritule od boba CEKOM 3LJ eko sir Puđa
Uljenak s Klisa Grčka hrana iz Starogradskog polja