Neizostavan dio blagdanskog stola tradicionalno uključuje i posluživanje bakalara na Badnjak. Za što bolju pripremu ove izvrsne delicije potrebno je nekoliko dana namakanja, mijenjanja vode te čišćenje kože i kostiju. Sav mukotrpan posao, složili bismo se, isplati se nakon prvog zalogaja gotovog jela.
Međutim, kako bismo olakšali pripremu te pomalo približili ovu okusom bogatu ribu i mlađim naraštajima koji često nemaju vremena ili znanja za pripremu klasičnog sušenog bakalara, DI Maris sad već tradicionalno predstavlja očišćen i namočen bakalar Lofoten Perla – bakalar već pripremljen za kuhanje. Bakalar Lofoten Perla očišćen je od kože, kostiju i drugih nepotrebnih dijelova. Također je namočen u vodi kako bi se omekšao i ublažio njegov okus.
Poznat po svojoj mekoj, sočnoj teksturi bakalar Lofoten bogat je proteinima, vitaminima i mineralima te kao takav predstavlja ukusno i zdravo jelo za blagdanski stol.
Inspiraciju za jednostavne i izvrsne recepte na bazi očišćenog i namočenog bakalara, kojim ćete zadiviti i one koji nisu ljubitelji, potražite na DI Maris službenoj stranici ili nas posjetite na jednoj od pet lokacija u Zadru ili na tržnici u Biogradu.
Čestit Božić i sretnu novu godinu želi vam Vaš DI Maris.
DI Maris Maraska park
Miroslava Krleže 1c
Zadar