ZADAR - Nakon što je u ponedjeljak ostao bez predsjednika Kristijana Magaša, košarkaški klub Zadar vrlo brzo dobio je novo vodstvo kluba, piše Zadarsli list.

Upravni odbor je prihvatio ostavku, sad već bivšeg predsjednika Magaša te je donio odluku da će, do sazivanja izvanredne izborne skupštine, klub voditi četveročlana komisija u sastavu Rajko Zurak, Dino Perović, Branko Ljubičić i Mario Bebić, a za predsjednika komisije izabran je direktor sektora poslovnog bankarstva OTP banke Rajko Zurak. Podjsetimo, Kristijan Magaš je u ponedjeljak oko podneva posredstvom glasnogovornice kluba, elektronskom poštom poslao priopćenje za javnost u kojem je svoju ostavku obrazložio riječima.

Zurak, Perović, Ljubičić i Bebić

Nakon polusatnog zasjedanja na izvanrednoj sjednici Upravnog odbora u press centru izglasana je odluka o novom vodstvu kluba, a sastanak je potom nastavila novoizabrana četveročlana komisija, te jedan od direktora kluba Davor Perišić. Za razliku od nekoliko prethodnih puta kada se Upravni odbor kluba nakon sjednice javnosti obraćao priopćenjem, ovoga je puta ipak održana improvizirana konferencija za novinare na kojoj se prisutnima obratio predsjednik komisije Rajko Zurak koji je, nakon uvodnog predstavljanja, istaknuo koji su ciljevi novog vodstva kluba do kraja sezone.

Prvi potez sastanak s igračima i navijačima

- Svi članovi komisije će imati svoja zaduženja ali funkcioniramo kao kolektivno tijelo. Glavni i primarni zadatak ovog tijela je odraditi korektno ovaj period u kojemu je situacija u klubu i oko njega vrlo složena. Prvo što ćemo napraviti jest odraditi jedan kratki sastanak sa prvom momčadi i sa našim navijačima, a to ćemo sve napraviti prije puta u Torino. Nakon povratka će uslijediti i prvi sastanak Upravnog odbora za koji ova komisija treba pripremiti materijal i potpune informacije na osnovu kojega bi trebali donositi odluke koje će biti važne za klub. Vjerujem da ćemo ovu sezonu uredno odraditi do kraja bez ovih napetosti koje trenutno vladaju u klubu i oko njega - kazao je Zurak.

Branko Ljubičić novi glasnogovornik

- Branko Ljubičić je imenovan novim glasnogovornikom kluba i on će ubuduće biti taj koji je zadužen za komunikaciju s medijima. Praksa pismenog komuniciranja s medijima će biti ukinuta, a ona će se upotrebljavati samo kada bude opravdana. Gospodin Ljubičić će biti taj koji će medijima davati sve potrebne informacije o klubu. Mi ćemo funkcionirati kao kolektivno tijelo, te stoga nema smisla da svi komuniciramo s medijima tako da će za to biti zadužena jedna osoba. On je čvrsto prihvatio tu ulogu i svjestan je da će mu ponekad mobitel biti vruć ali to će između ostalog biti njegova dužnost - predstavio je Zurak novog glasnogovornika kluba, inače bivšeg novinara, a sada direktora zadarske poslovnice Hrvatske pošte.

Kada je riječ o ostavci predsjednika Magaša predstavnici komisije nisu željeli previše komentirati tu odluku.

- Magaš je sam dao komentar na svoju ostavku i ne bi imalo previše smisla da mi sada komentiramo taj komentar. To u ovom trenutku nije primarno za klub i mislim da imamo pametnijeg posla - istaknuo je Zurak i dodao kako će izborna skupština biti sazvana kada se za to steknu uvjeti, a sve u skladu sa statutom kluba.

Što se tiče problema s isplatama igrača oni bi se trebali, barem djelomično, uskoro riješiti.

- Napravit ćemo sve što možemo u skladu s mogućnostima kluba, a ograničavajući faktor je naravno raspoloženje sponzora. Naša očekivanja su da ćemo po tom pitanju ovih dana vrlo brzo nešto napraviti - zaključio je novi prvi čovjek KK Zadar.