ZADAR- Prvi put izvan Zagreba u Zadru će se školovati stručni kadrovi u sportu i sportskoj rekreaciji. Odjel za izobrazbu trenere Društvenog veleučilišta pri zagrebačkom Kineziološkom fakultetu u suradnji sa Sportskom zajednicom Zadarske županije pokrenuli su izvanredni stručni studij za izobrazbu trenera.

Studij će trajati šest semestara nakon čega se dobiva status stručnog prvostupnika, latinski Baccalaureusa, trenerske struke u izabranom sportu, u fitnesu, za kondicijske pripreme sportaša ili trenera sportske rekreacije.

Natječaj je otvoren današnjim danom, a 27. studenog će u SC Višnjik, gdje će vjerojatno biti i mjesto održavanja studija, prirediti razredbeni ispiti.

Da bi se stekli uvjeti za upisa potencijalni kandidati mogu pored obavezne četverogodišnje srednje škole, imati status vrhunskih sportaša, odnosno dvije godine iskustva u trenaži sportaša, u fitnesu ili sportskoj rekreaciji.
Samo vrhunski sportaši prema kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora imaju pravo izravnog upisa na stručni studij u Zadru.

-Nismo definirali kapacitet studija, jer će sve ovisiti o interesu potencijalnih kandidata. No, ne sumnjamo da će ovaj studij biti zanimljiv kandidatima iz susjednih županija, napominje Željko Birkić, tajnik SZ Zadarske županije.

Nastava će u svakom slučaju započeti sa zimskim semestrom, početkom veljače, a odvijat će se po ciklusima koncentrirane nastave od 12 do 15 dana.
Cijena školarine za prvi semestar iznosit će 5 300 kuna.