ZADAR- Prva manifestacija na uređenoj plaži Kolovare održana je u subotu kada je priređen turnir odbojke na pijesku "Kolovare 2010.". Natjecanje je okupilo devet ekipa iz Zadarske županije koje su, podijeljene u dvije skupine, tražile put do odličja i sponzorskih nagrada.


Pravo nastupa imale su djevojke rođene 1995. i mlade (mlađe kadetkinje), a najbrojnijim predstavnicama iz KOP Arbanasi (6 ekipa) suprotstavile su se djevojke iz Posedarja, Bibinja i Zadra.
Nakon razigravanja po skupinama prolaz dalje ostvarili su Posedarje i MM, odnosno Zadar i Bibinje. Najprije slaveći u polufinalnom dvoboju s MM, a zatim i u odlučujućoj utakmici protiv vršnjakinja iz Posedarja, Marta Ugarković i Andrea Čanković na kraju su Zadru donijele titulu prvih pobjednica "Kolovara".
Cjelodnevni program praćen glazbom DJ-a i pogledima mnogobrojne publike zaključen je dodjelom medalja za osvojena prva tri mjesta koje je u ime koncesionara Obala i Lučica uručio Eduard Duka.


- Uz odličja, djevojke su dobile i prigodne nagrade koje su sponzorirali Ugostiteljski obrti "Meduza" i "Miki" - podvukao je Lisica zahvaljujući sponzorima na značajnom doprinosu u organizaciji "Kolovara 2010.".
Turnirom u nogometu na pijesku jučer je nastavljen program, a sljedeći vikend na rasporedu je turnir rukometaša koji bi trebao okupiti brojna poznata lica iz sportskog i javnog života.


Rezultati: Polufinale: Zadar - MM 2-0, Posedarje - Bibinje 2-1. Za 3.mjesto. MM - Bibinje 2-0. Finale: Zadar - Posedarje 2-0.

EKIPE
Skupina A
MM (Matea Bajlo i Matea Grdović)
Posedarje (Marija Klanac i Maja Nekić)
LM (Lukrecija Kelava i Martina Nekić)
85 (Jelena Vukić i Katarina Kalmeta)
Skupina B
Zadar (Andrea Čanković i Marta Ugarković)
Bibinje (Lucija Kero i Lucija Lisica)
Gal (Enea Mujagić i Luciana Vučetić)
Toi (Elide Ferro i Lucija Bajlo)
Duo (Anđela Prtenjača i Monika Ikić)