Klub pustolovnih sportova Multisport organizira 9. izdanje Velebitskog trekinga - Poskok 3. sportski događaj koji će predstaviti najizdržljivije sportaše Hrvatske i još 7 zemalja i njihov nadljudski napor da savladaju 100 kilometara Velebita od Paklenice do Karlobaga uz 5.500 m uspona u samo 36 sati limita!


VELEBITSKI TREKING 2011 - PRVO PRVENSTVO HRVATSKE U TREKINGU

Ovogodišnje 9. izdanje Velebitskog trekinga podijeljeno je u 4 težinske kategorije: Ultra (100 km, 5500m uspona!), Super Planinarska (45 km, 2200 m uspona), Planinarska (25 km) i Jogging (9 km). Ultra kategorija pod nazivom "Velebit 100" ujedno i prvo Prvenstvo Hrvatske u trekingu te se boduje kao kvalifikacijska utrka za najprestižniju svjetsku treking utrku Ultra Trail Mont Blanc (7.000 natjecatelja). Start za sve 4 kategorije bit će 25.06. na glavnom trgu u Starigrad Paklenici. Cilj za kategorije 10 km, 27 km i 45 km je istog dana na Trgu Marasovića do 22h, dok će cilj za "Velebit 100" biti u Karlobagu, u nedjelju 26.06. od 06:00h ujutro do 22:00 navečer. Za utrku je prijavljeno 300 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, njemačke, Italije, Grčke i Francuske.

DIONICE PO KATEGORIJAMA
Ultra kategorija - "Velebit 100 km":
Starigrad Paklenica - kanjoin Velike Paklenice - Borisov dom - Ivine vodice - Vlaški grad - Sveto Brdo - Vaganski vrh -- Stap - Panos - Šugarska duliba - Ramino korito - Šikić jatara - Konjevača - Veliki Sadikovac - Baške Oštarije - Kiza - Dabarska kosa - Karlobag

Super Planinarska kategorija - 45 km:
Starigrad Paklenica - kanjoin Velike Paklenice - Borisov dom - Ivine vodice - Čičina dolina - Vaganski vrh - Marasovac - Buljma - Rujno - Vaganac (parkiralište) - Starigrad Paklenica (cestom od Vaganca)

Planinarska kategorija - 30 km:
Starigrad Paklenica - kanjoin Male Paklenice - Lekine njive - Ivine vodice - Borisov dom - Starigrad Paklenica

Joggin (turistička kategorija) 9km:
Starigrad Paklenica -- Borisov dom


TREKING LIGA

Velebitski trekking je ujedno i glavna utrka sezone Treking lige koja još obuhvaća trkking utrke na Pašmanu, Mljetu, Krku, Rabu, Zagorju, Istri, Cresu i Medvednici. Treking liga je od svog nastanka 2005. godine do sada doživjela 6 izdanja i ugostila neke od najizdržljivijih i najkompletnijih sportaša današnjice. Kroz utrke Treking lige do sada je prošlo preko 2000 trkača, planinara, maratonaca, alpinista te turista i rekreativaca. Svakom godinom liga ima sve više sudionika, o čemu govori i podatak da je već ove sezone Treking lige u sustavu bodovanja ušlo 1100 natjecatelja, dok je na 2. kolu Treking lige 2011 u ožujku, na otoku Pašmanu, sudjelovalo čak 738 natjecatelja. Sve detaljnije informacije o Treking ligi dostupne su na službenoj web stranici: www.treking-liga.com .

Velebitski trekking je projekt od velikog sportskog, turističkog i ekološkog značaja koji na jedinstven način promovira Velebit i sve potencijalne mogućnosti za razvoj aktivnog turizma na ovim lokacijama.


INFORMACIJE O UTRCI

Start utrke: 25.06.2011., subota, u 09:30h, Starigrad Paklenica, Trg Marasovića
Organizator: KPS Multisport / Suorganizator: Udruga veterana specijalne jedinice policije Alfa
Cilj 10 km, 27 km i 45 km: od 13:00h - 22:00h, Starigrad Paklenica, Trg Marasovića
Cilj 100 km: 26.06., nedjelja, 06:00h - 22:00h, Karlobag, riva

Detaljnije informacije i novosti o utrci i stati možete pogledati i pratiti na: www.treking-liga.com i www.adventurerace.hr

Velebitski treking 2011: Poskok 3 posvećen je na spomen svim braniteljma koji su čuvali Hrvatsku na Velebitskoj bojišnici od 1991.-1995. godine. Utrka u svom nazivu nosi ime Poskok 3 u spomen na akcije Poskok 1 i Poskok 2 u kojima su Specijalne jedinice MUP RH ovladale južnim Velebitom i tako odigrale bitnu ulogu u kasnijem tijeku domovinskog rata. U ljeto 1992. Specijalna policija MUP RH počela je zauzimati bitne vojno-strateške položaje na južnom Velebitu da bi tamo formirala svoje baze. Akcijma Poskok 1 i Poskok 2 obuhvaćena je linija obrane južnog Velebita na potezu Rizvanuša - Visočica - Oglavinovac - Struge - Marasovac - Ivine vodice - Vlaški grad - Dušice - Veliko Libinje - Bukva u ukupnoj dužini od preko 120 kilometara. Na taj način stvorena je čvrsta linija obrane i omogućena kvalitetna priprema vojno-redarstvenih operacija Maslenica, Medački džep i Oluja. Pripadnici Specijalne policije su više od 1000 dana u vrlo ekstremnim planinskim uvjetima držali 120 km linije bojišnice, sve do početka vojno - redarstvene operacije Oluja 4.08 1995. godine i time dale nemjerljiv doprinos obrani tog dijela Hrvatske i u pripremi i provođenju vojno-redarstvenih operacija Maslenica, Medački džep i Oluja.Velebitski trekking - Poskok 3 posvećen ovim hrabrim ljudima u spomen - da se ne zaboravi!