Kada je Branko Skroče obznanio javnosti imena petorice novih igrača Zadra, najveće iznenađenje je sasvim sigurno bio Uroš Zadnik, 21-godišnji slovenski razigravač, koji je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije, a posljednje dvije sezone igrao je u Geoplin Slovanu.

U prvoj je, za nešto više od 20 minuta, u prosjeku postizao 6,3 poena, uz 2 asistencije i 1,7 skokova, dok je lani popravio te brojke, te je za 29 minuta bilježio 8 poena, uz 2,3 asistencije i 2,4 skoka. Sportski direktor o njemu je kazao.

- On je igrač pun energije, koji voli igrati za momčad. Nije egoist i primarno mu je da momčad igra dobro. Zadovoljni smo što smo ga uspjeli dovesti, iako je imao mnogo bolje ponude (spominjala se Krka, op.a.). To trebamo prvenstveno zahvaliti našem prijatelju, menadžeru iz Slovenije i treneru Pipanu.

Sam trener također je zadovoljan angažmanom svog sunarodnjaka na mjestu organizatora igre.

- Ta je pozicija u svakoj košarkaškoj momčadi najvažnija. Vidjet ćemo kako će Zadnik reagirati. Mislim da je prošle sezone bio jedan od kvalitetnijih bekova u slovenskoj ligi i može nam biti stvarno od velike pomoći u igri - rekao je Pipan.

A baš je trener bio jedan od glavnih razloga zašto je Zadnik odlučio prihvatiti ponudu kluba s Višnjika i slovensku ligu zamijeniti hrvatskom.

- Potpisao sam za Zadar iz dva razloga. Prvi je taj što je to klub bogate povijesti i nešto znači u Europi. Drugi je razlog što ću imati odlične uvjete za napredak. Aleš Pipan je trener kojega jako cijenim i znam da ću naučiti mnogo toga novoga, te da ću imati dovoljno prilike da se dokažem. Veselim se suradnji s njim, prvenstveno zato što je pokazao da je pravi trener za mlade igrače i zna kako izvući maksimum iz njih. Zato znam da će mi pomoći i usmjeriti me da postanem vrhunski igrač - rekao je novi razigravač Zadra za portal Slovenska košarka.

Ugovor je potpisao na jednu godinu, u kojoj mu je cilj napraviti korak naprijed u vlastitoj igri, te pomoći klubu da se vrati u regionalnu ligu.

- Znam da je Zadar prošle godine zbog financijskih problema bio u rezultatskoj krizi i ispao iz NLB lige. Sada se od nas očekuje da ga vratimo natrag. Moje je mišljenje također da je Zadru mjesto u Jadranskoj ligi i vjerujem da ćemo uspjeti ostvariti zacrtani cilj. Osim toga, nadam se da će me navijači dobro primiti, te da će cijeloj momčadi davati veliki poticaj da dođemo do željenog rezultata - zaključio je Zadnik.