Gluho doba noći u Hrvatskoj prije 14 godina. Od četiri ujutro svi su na nogama. Nitko ne spava. Svi su ga čekali. Željko Mavrović borio se protiv Lennoxa Lewisa. Bio je to posljednji meč u njegovoj karijeri. Lewis je slavio sudačkom odlukom nakon 11 rundi.


- Čudan meč. Jedan od najneugodnijih u mojoj karijeri - priznao je kasnije Lennox.

Mnogi su se složili da je Željko Mavrović bio najbliže rušenju velikog Lennoxa. Svi smo bili budni sa Željkom, a ono o čemu se potiho priča ovih dana dodatno je rasplamsalo maštu.

Željko Mavrović se vraća?!

Sve je počelo sparingom s Filipom Hrgovićem, jednim od najnadarenijih hrvatskih mladih boksača. Željko Mavrović ušao je u ring s Filipom iako na leđima ima 43. Aktivno trenira i mogao bi se vratiti u ring.

- Vratio sam se treninzima prije godinu dana. Počelo je s teretanom, potom s laganim sparinzima. Sparirao sam čak i s Preskarom, ali on je van bilo kakve ozbiljne forme - rekao je Mavrović za Večernji list.

Željko je na prekretnici. Odlučuje hoće li se vratiti u ring.

- Moram se pitati što želim postići ulaskom u ring. Ne želim presing. Odlučit ću u ožujku ili veljači. Dao sam ti toliko vremena za žestoke treninge. Onda će pasti odluka - dodao je Željko.

U profesionalnoj karijeri se borio 28 puta, izgubio je samo jednom, od Lennoxa Lewisa, a 22 borbe završio je nokautom. Može li se vratiti?