U Opatiji danas počinje Otvoreno Prvenstvo Hrvatske za olimpijske klase. Na regatnom polje ispred Opatije zajedrit će osvajači svjetskih i europskih medalja.
Došlo je vrijeme da se naši najbolji jedriličari ogledaju i za naslove državnih prvaka.

Od 24. do 27. listopada ispred Opatije jedrit će Tina Mihelić, Tonči Stipanović, Šime Fantela i Igor Marenić, Ivan Kljaković Gašpić, Milan Vujasinović, Daniel Mihelić, Enia Ninčević i Romana Župan...Majstori koji svojim jedriličarskim umijećem i znanjem su i ove sezone zadivili svijet nadmetat će se za državna odličja, i pokazati mladim snagama kako to rade najbolji na svijetu.

Svojom prvom sezonom na čelu HJS zadovoljna je i predsjednica Ana Mrak taritaš, koja će vikend provesti na regatnom polju.

 
- Sezona je bila duga i naporna za naše jedriličare, ali i vrlo uspješna. Svjetsko zlato Tine Mihelić, europsko zlato Tončija Stipanovića, europska bronca Šime Fantele i Igora Marenića, četiri medalje na Mediteranskim igrama, tri zlata i jedno srebro...malo je reći da smo zadovoljni sezonom. A ona još nije gotova, još čekamo studeni, gdje vjerujemo da bismo se još mogli radovati. Zbog opsežnog međunarodnog kalendara naše najbolje jedriličare zaista rijetko vidimo u hrvatskim vodama. Malo u uvodnom dijelu sezone u ožujku u Splitu i na državnom prvenstvu koje smo ove godine povjerili Jedriličarskom klubu Opatija. Radujemo se što ćemo ih malo vidjeti na djelu, izjavola je za HJS ministrica Anka Mrak Taritaš.