Hrvatski boksački reprezentativci Luka Prtenjača (69 kg) i Toni Filipi (91 kg) plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u boksu za juniore. Uz Luku Plantića ovo su naša treća četvrtfinala i tri borbe za medalju te kvalifikaciju za Olimpijske igre mladih u Kini.

Luka Prtenjača je u sjajnoj borbi potpuno deklasirao aktualnog Svjetskog prvaka i Prvaka Azije Kazahstanca Rakhata Marzhikpayeva. U borbi za medalju ga čeka Talijan Vincenzo Lizzi s kojim je boksao u studenom prošle godine u Assiziju. Talijan je u posljednjem kolu tukao Vijetnamca Dan-Khinga.
Toni Filipi, pak, savladao je u izuzetno teškoj borbi tijesno na bodove aktualnog prvaka Azije Kazahstanca Temirlana Khabijeva. U borbi za medalju ga očekuje Azerbajdžanac Mehdiyev brončani sa lanjskog svjetskog prvenstva za Kadete, koji je na bodove pobijedio Turčina Ajdina u osmini finala. 


- Momci su pokazali odlučnost i želju za pobjedom što je rezultiralo ovim plasmanom. Ovo je pokazatelj da su na pravom putu i možemo puno očekivati od njih ne samo na ovom prvenstvu već i na Europskom prvenstvu u Zagrebu u listopadu ove godine. Vjerujemo da možemo i dalje. Atmosfera u reprezentaciji i oko dečkiju je izvanredna te u svakom slučaju moram pohvaliti i ostatak stručnog tima koji je pridonio ovom velikom uspjehu koji još nije konačan. - izjavio je glavni trener Hrvatskme boksačke reprezentacije Marijo Šivolija-Jelica.
Sutra u Sofiji Luka Plantić boksa oko 14.45 po hrvatskom vremenu, a Toni Filipi oko 15.15 sati. Luka Prtenjača će svoje četvrtfinale imati oko 18.15 sati. Borbe možete pogledati uživo na http://boxingsofia2014.org/ ili pogledajte uživo rezultate na www.aiba.org.