Sjajan uspjeh ostvarili su hrvatski boksači na Svjetskom prvenstvu za juniore u Sofiji osiguravši medalju te odlazak na Olimpijske igre mladih u Kinu.

Luka Prtenjača (69 kg, BK Sesvete) jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je Talijana Lizzija. Luka Plantić (BK Sesvete) u srednjoj je maestralno pretukao Kazahstanca Belzana Bokirova, a teškaš Toni Filipi (BK Zlatna rukavica) u tijesnoj borbi savladao je Azerbajdžanca Shukrana Mehdiyeva. To znači da je zadarski boksač već osigurao svoju prvu međunarodnu medalju.

Sva trojica polufinale boksaju u Srijedu. Ovaj izvanredan, povijesni rezultat, još je značajniji kada znamo da je u Bugarskoj rekordnih skoro 500 natjecatelja iz gotovo 100 zemalja. U srednjoj je bilo 41 boksač, teškoj 32 i u velteru čak 49.


- Momci su postigli vanserijski rezultat. Dovoljno je spomenuti da nas je Svjetska boksačka federacija dva dana zaredom proglasila najboljom reprezentacijom dana - ponosno je izjavio Marijo Šivolija Jelica koji je uz trenere Marija Nikolića i Franju Kristića uz naše momke cijelo prvenstvo u kutu.


Ujedno i sjajna uvertira za juniorsko Europsko prvenstvo koje će se održati u listopadu u Zagrebu.