ZADAR- Zadarski jedriličari nalaze se na europskim prvenstvima. Dok  Pavle Kostov i Petar Cupać kao 14. ulaze u finalna jedrenja EP klase 49er u Finskoj, Šime Fantela i Igor Marenić otvorili su EP 470 s desetim mjestom.

Na svim regatnim poljima zahtijevan dan. Na Europskom prvenstvu 49er-a Pavle Kostov i Petar Cupać odlično su jedrili.

Međutim danas su se oni našli među posadama koje su naletjele na hridi, i to dva puta. Nažalost, pretrpjeli su značajne štete, dvije su kobilice polomljene, dva plova nisu završili. Srećom su dva plova odlično odradili.

Dva puta su bili peti, a suci su im dodijelii obeštećenje za plovove koje zbog neoznačenih hridi u regatnom polju nisu završili, tako da u finale ulaze kao jako dobri 14.
- Šteta je velika, ali srećom nije stradao trup jedrilice, i što je najvažnije uspjeli smo se izboriti za obeštećenje, inače bi bili „pokojni", daleko van finala. Zadovoljni smo s jedrenjem danas, puhalo je 25 čvorova i definitivno smo pokazali da smo među najboljim u uvjetima tako jakog vjetra - komentirao je Kostov.
Kostov i Cupać nastavljaju natjecanje u finalnoj zlatnoj skupini među 25 najboljih.

U Ateni se prvog dana Europskog prvenstva olimpijskih dvojaca u klasi 470.

Vjetar malo poigrao sa sudionicima natjecanja. Naprije se pojavio pa nestao, zbog čega su suci odlučili flotu vratiti na kopno dok se vjetar ipak ne stabilizira.

Temperature zraka su bile vrlo visoke, 33 stupnja, tako da su suci donijeli apslutno ispravno odluku kad su sudionicima omogućili da se odmore u hladu uz vodu. Poslijepodne su muške posade odradile tri plova, ženske dva. Šime Fantela i Igor Marenić nakon prvog dana zauzimaju deseto mjesto. Zabilježili su deveto, 11. i treće. Šime Sorić i Marin Jakovčev su na 67. mjestu.

U ženskoj konkurenciji Enia Ninčević i Romana Župan su 18.