U subotu 21. ožujka u Slunju je održano Hrvatsko državno prvenstvo u kickboxingu u disciplinama K-1, LC, PF na kojem je nastupio i kickboxing klub "Pretorian"iz Zadra.

U konkurenciji 263 boraca iz 53 kluba iz države nastupalo je i pet zadarskih boraca koji su donijeli tr srebrne i jednu brončanu medalju te tako s ukupno četiri medalje s državnog prvenstva sasvim dostojno predstavilii zadarski sport, kako u ringu i na borilištima, tako i van ringa.

Najbliže osvajanju državne prvakinje je bila naša Antonela Begonja-Orlić koja je u finalu seniorki K-1 tijesno poražena od Ane Filipović iz Ivanić Grada.

U kategoriji -69 kg stariji kadeti Marin Galešić je osvojio srebrnu medalju izgubivši u finalu od dvije godine starijega Roka Vulete iz Draga (Rijeka).

U light-contakt u kategoriji juniora -74 kg Boris Orlović osvojio je brončanu medalju, dok je u kategoriji -94 kg Marin Orlović osvojio srebrnu medalju izgubivši u finalu od starijega borca i državnog prvaka Jure Drlje iz Makarske.

Kao peti borac nastupao je i Roko Erstić, ali kako je nastupao u juniorima ždrijeb ga nije pomazio pa je naletio na skoro 4 godine starijega borca iz Sušaka tako da njegovo vrijeme u juniorskim kategorijama tek dolazi.

Sve pohvale treneru Mentoru Topalli koji je zadovoljan svojim borcima i odlučan da u drugom dijelu državnog prvenstva koje će biti u travnju u Poreču i Kostreni osvoji još medalja u kategorijama mlađih kadeta i seniora.