U HNK Zadar danas je održana komemoracija za nedavno preminulog zadarskog košarkaškog velikana Bruna Marcelića.

Direktor KK Zadar Boris Skroće je istaknuo kako je riječ o igraču koji je uz Giuseppea Pina Giergiu i Krešimira Ćosića bio dio velike zadarske trojke koja je osvojila pet naslova državnog prvaka i jedan nacionalni Kup.

Bivši suigrač Jure Košta prisjetio se Bruna u ime zadarskih košarkaških veterana.

Prepričavao je zajedničke zgode, kako s putovanja i utakmica, tako i s tribina s kojih je do posljednjeg trenutka Bruno pratio igre Zadra.

- Već se na prvim utakmicama nakon njegovog odlaska vidjelo koliko fali. Njegove dosjetke i komentari na poluvremenu utakmica nekad su bili zanimljiviji od onog što se događalo na utakmici, kazao je Košta.

Posebno emotivan bio je govor Brunovog sina Ivana.

- Želim se zahvaliti Bogu što je počastio mog oca kraljevskim odlaskom, dostojanstveno, bez mučenja u krugu svoje obitelji. Zahvaljujem mu se što je Bruno bio baš moj otac, jednostavan, skroman, rado viđen gospodin, odrastao u siromašnoj obitelji, a toliko bogat moralom, optimizmom i poštenjem. Zaljubljen u život, moju mamu, svoje sinove i unuke. I košarku, kazao je Ivan čija je svaka nova riječ ostavljala snažan emotivni dojama na okupljene.

Posebno se zahvalio Pinu Giergi.

- Hvala vam što ste smogli snage uveličati odlazak mog oca. Jedino ste vi to mogli napraviti!

- Znam kako bi Bruno sada reagirao. Rekao bi, prestanimo sada plakati, život ide dalje, uzvratio je Giergia.

U ime zadarskih košarkaških veterana Ivica Obad je obitelji poklonio fotografiju pokojnog Bruna iz igračkih dana. Poklon su primili sin Ivan i unuk Vito.