Hoće li utakmica posljednjeg kola ABA lige protiv Sutjeske (ponedjeljak, 18 sati) biti i posljednja u dresu Zadra za Glenna Coseya, ponajboljeg igrača momčadi s Višnjika ove sezone? Na to pitanje Ante Nazor, trener Zadra, na konferenciji za novinare nije imao odgovor.

- On ima ugovor zaključno s ovom utakmicom pa ćemo vidjeti. Na tržištu smo, a tržište ima svoje zakonitosti - zagonetno je odgovorio Nazor, koji se nada da će s američkim bekom ipak biti produljen ugovor do kraja sezone.

- Naravno da je moja želja da Cosey ostane s nama. Uvijek ističem kako za momčad nije dobro kada igrači dolaze i odlaze. Osim toga, s tim i klub pokazuje određenu ozbiljnost - ističe trener Zadra.
Želi ostati

Cosey je, uz Filipa Kraljevića i Antu Delaša, statistički najkorisniji igrač Zadra u dosadašnjem dijelu natjecanja. 24-godišnjak iz Michigana je na prosjecima od 12,2 poena, tri skoka i dvije asistencije (valorizacija 12) za 26 minuta, a u pobjedama je prosječno bilježio 15,5 koševa. On sam nam je prije mjesec i pol dana kazao.

- Volim Zadar i volio bih ostati ovdje do kraja sezone, ali to ne ovisi samo o meni. U to su uključeni i moj agent i klub i vidjet ćemo što će se na kraju dogoditi.

U međuvremenu se, međutim, ništa nije dogodilo pa je za sada sigurno samo da će Cosey biti u sastavu sutra protiv Sutjeske. A hoće li se pojaviti i na prvom sljedećem treningu, ostaje za vidjeti. Upitno je zapravo i zbog čega se ova priča toliko odužila, kada je već nakon prvih desetak kola bilo jasno da je Cosey svojim igrama opravdao angažman, te da će biti itekako potreban momčadi u Ligi za prvaka Hrvatske. No, ne bi Zadar bio Zadar kada ne bi bar malo sam sebi zakomplicirao život. Još se to, naravno, stigne riješiti na vrijeme, ali svakako se mogla izbjeći ova neizvjesnost, koja sigurno ne djeluje dobro ni na igrača ni na momčad.
Motiv nije upitan

Bilo kako bilo, pred Zadranima je još jedna utakmica ABA lige u kojoj nemaju nikakav imperativ, jer su već izbjegli ispadanje, ali imaju zadaću da sportski odrade posao do kraja, s obzirom da izravno odlučuju o sudbini drugih klubova. Sutjesci za bijeg iz zone ispadanja treba pobjeda, uz poklapanje nekih drugih rezultata, ali iz zadarskog tabora najavljuju da popusta ni za koga neće biti.

- To uopće ne smije biti upitno. Nebrojeno puta sam istaknuo da ova momčad mora napraviti određeni iskorak, ne samo na službenim utakmicama, nego i na pripremnima pa i na samim treninzima. To je jedan dodatan napor, koji nam nedostaje tijekom ove sezone, da bismo napravili željeni iskorak - ističe Nazor i dodaje:

- Želimo se na najbolji mogući način oprostiti od ove ABA ligaške sezone, koja je po meni protekla u očekivanim okvirima, a to će nam ujedno biti i priprema za prvenstvo Hrvatske, koje nas očekuje nakon stanke, gdje moramo biti još bolji.