Izjave aktera utakmice posljednjeg kola ABA lige u sezoni 2015/16 Zadar-Sutjeska koju su Zadrani dobili rezultatom 85-83. Podsjetimo, porazom su gosti iz Nikšića izgubili ABA-ligaški status.

Igor Jovović, trener Budućnosti

- Jako je teško naći prave riječi nakon ovakve utakmice. Igrali smo pod velikim pritiskom, ali smo unatoč tome odigrali odličnih prvih 15 minuta. Kasnije smo vratili Zadar u igru svojim greškama. Ipak, uspjeli smo se vratiti u neizvjesnu završnicu, ali smo napravili nekoliko početničkih grešaka, pogotovo dva faula u zadnje dvije minute dok smo bili u bonusu. Ostaje veliki žal za prilikom koja nam se ukazala, jer smo igrom mogli zaslužiti pobjedu. Nismo pratili druge utakmice, bili smo fokusirani isključivo na našu utakmicu.

Boris Barać, igrač Zadra

- Bila je ovo jako teška utakmica. Protivnik je imao veliki ulog, igrali su iznimno motivirano. Mi nismo bili pravi, pogotovo u prvom poluvremenu, ali smo se na poluvremenu u svlačionici skupili i vratili znatno borbeniji. Drago mi je da smo pobijedili i pozitivno zaključili sezonu u ABA ligi.

Ante Nazor, trener Zadra.

- Bila je ovo jako neobična utakmica. Ne sjećam se kada smo zadnji put na domaćem terenu primili 43 koša na poluvremenu. Bili smo indisponirani u obrani, a pojedinci su izgledali kao da su popili šaku tableta za spavanje. Naša publika nije zaslužila takvu igru i bilo nam je jasno da u drugom poluvremenu moramo biti znatno odlučniji. Drago mi je da smo ABA ligu zaključili pobjedom i sad smo na visokom šestom mjestu što je iskorak za našu momčad. Drago mi je i da smo pobjedom izbjegli kuloarske priče, pokazali smo europski način razmišljanja i napravili iskorak od balkanskog mentaliteta. Bit ću za kraj političar i kazati da je Zadar bio glavni grad Dalmacije dok je gledao prema Europi te razmišljao europski i tome trebamo i dalje težiti. Ovo je dobra poruka da gradimo klub na europski način i zato je ova pobjeda iznimno bitna.

Zanimljivo je da je Nazor utakmicu vodio sa štakom u ruci. Kako saznajemo zadobio je rupturu lista noge. Na tribinama su ga odmah prozvali zadarskim Dr Housom.