Deseto izdanje Vakanze koje nas očekuje ovo ljeto bilo je povod za ugodno druženje organizatora i medijskih djelatnika u restoranu Bruschetta.

Prvom čovjeku projekta Borutu Gatari njegovo desnoj ruci Igoru Šariću na pressici se priključio i direktor TZ grada Zadra Ante Rados.

- Ovo je unikatna i tipično zadarska manifestacija koja iz godine u godinu oduševljava novim idejama. Treba pozdraviti kada neki projekt preživi dvije ili tri godine. Što reći kada se održi i konstantno raste i zdravo živi evo deseto ljeto. Kvalitetna manifestacija poput ove zaslužuje našu podršku, rekao je Rados.

Gatara je bio oduševljen što je nakon desetljeća uspio na jednom mjestu, kako kaže, okupiti one ljude koji su od samog početka pružali bezrezervnu medijsku podršku Vakanzi.

O ovogodišnjem izdanju čulo se sa same poslastice:

- Započinjemo 15. srpnja revijalnom utakmicom selekcije legendi Vakanze kroz sve ove godine i zvijezda hrvatskog vaterpola za koje će, za sada je potvrđeno, nastupiti Dubravko Šimenc, Perica Bukić, Milivoj Bebić, Renco Posinković, Tomislav Paškvalin... 21. i 22. srpnja započinjemo sa zabavnim programom. Tko će nakon 30 godina grupa Forum ponovno održati koncert na zadarskoj rivi, dok će nas sutradan zabavljati Jamiroquaimania cover band iz Riminija. Natjecanje starta 24. srpnja i potrajat će do 12. kolovoza. Očekujemo 15-ak ekipa, a prijave su počele i očekujemo ih na [email protected] i [email protected], kazao je idejni začetnik i prvi čovjek Vakanze Borut Gatara.

Osoba odgovorna za samo natjecanje, Igor Šarić je dodao kako će broj prijavljenih odrediti konačni izgled natjecanja.

- Jasno je kako ćemo imati natjecanje po skupinama i Final Four. Pozivam sve one koji imaju želje i volje igrati vaterpolo i biti dio svega ovog da se prijave i dođu na zadarsku rivu, poručio je Šarić.

Druženje je završeno zakuskom, sjećanjem na prošle dane Vakanze i pohvalama na račun vaterpolista VK Zadar 1952 koji su izborili sedmo mjesto u drugoj regionalnoj ligi seniora, odnosno treće na regionalnom kadetskom natjecanju.