ZADAR -. Jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić, osvajači zlatne olimpijske medalje i najbolji zadarski sportaši svih vremena, više neće jedriti zajedno u olimpijskoj klasi.

Šime i Igor će to danas i službeno objaviti te obrazložiti razloge svojih novih jedriličarskih karijera na konferenciji za novinare, koju je sazvala D Marin. Oni su i do sada bili sponzori i „kumovi" olimpijskoj medalji, koja je kruna 15 godišnjih vrhunskih rezultata Fantele i Marenića u klasi 470.

D- Marin nastavlja sponzorirati JK sv. Krševan u projektu Olimpijskih igara 2020. godine u Tokyo u kojem će Šime jedriti u novoj klasi 49er s bratom Mihovilom Fantelom. Igor Marenić i dalje će s njima jedriti i biti važan član posade u klasi wally i u matche raceu, ali će, dok ne nađe flokistu za kormilom olimpijske klase, biti i trener jednoj posadi.   

Iako je Fantela najavio mogućnost pauze od godinu dana, dok se ne odluče kako će zlatni dvojac nastaviti daljnje jedrenje, Igor i on su bili više nego aktivni u jedriličarskim vodama.
Debitantski nastup u klasi 49er, u kojoj su jedrili Pavle Kostov i Petar Cupać, braća Fantela imat će idućeg mjeseca na Europskom prvenstvu u njemačkom Kileu te SP u Portugalu. Prema Tokyu i dalje će ih voditi trener Edo Fantela, izbornik HJS.

Je li im se Grad Zadar odužio za zlatnu olimpijsku medalju, kako je to najavio bivši gradonačelnik Božidar Kalmeta, bit će zasigurno jedno od pitanja na koje se očekuje odgovor od najboljih hrvatskih jedriličara u najvećoj hrvatskoj marini. Od OI u Rio de Janeiru prošlo je 11 mjeseci.