Nakon niza medalja u posljednje vrijeme na raznim natjecanjima, te nakon velikog srebra na posljednjem prvenstvu Hrvatske, mladog zadarskog boksača Roka Bukvića očekuju novi izazovi.

Pod zastavom hrvatske boksačke reprezentacije, 16-godišnji Roko nastupit će u kategoriji do šezdeset kilograma na europskom prvenstvu koje će se održavati u bugarskom gradu Albenu od danas do 26. rujna. Velikom natjecanju Roko pristupa maksimalno motiviran i s velikom željom za povoljnim rezultatom.

Iza Roka i njegovih trenera, Nike Marketina i Vedrana Bajla, su dva mjeseca intenzivnog i svakodnevnog pripremanja za prvenstvo i nema sumnje kako je Roko odlično pripremljen. Roko je uzoran i odličan učenik Medicinske škole Ante Kuzmanića, s maksimalno razvijenim radnim navikama u sportu i u obrazovanju. Od njega se s razlogom očekuju veliki uspjesi, međutim, sam nastup na Europskom prvenstvu za hrvatsku boksačku reprezentaciju itekako je veliki uspjeh.

Sada ostaje za vidjeti kako će se razvijati događanja u Bugarskoj. Roko također ima mlađeg brata Luku, talentiranog boksača čiji se nastup očekuje na europskom prvenstvu za kadete u sljedećoj godini.