Hrvatska vaterpolska reprezentacija je u Zadru, u sklopu 1.kola Svjetske lige, pobijedila Rusiju u prvom službenom nastupu od ovoljetnog osvajanja zlata na SP-u.

- Savršena utakmica, zaista vrhunska obrana za udžbenike, pressing, postavljanje odigrali na visokoj razini. Stvarno više nemam što kazati, tek dometnuti kako Rusija nije nimalo loša momčad O isključenju? Ne znam što je sucu bilo, ništa mu nisam rekao - kazao je Tucak.

Čovjek sa stotinu ruku Marko Bijač imao je svoje viđenje pobjede...

- Tijekom cijelog susreta kontrolirali smo igru i rezultat, nismo gostima pružili ni trenutka slobodnog mjesta s kojeg bi nas mogli ugroziti. Svi smo odigrali na visokoj razini, hvala publici - veselo će Bijač.

- Očekivali smo i težu utakmicu međutim pokazali smo da je pristup pravi, pripremili smo se na najbolji mogući način i rezultat je ova velika razlika što nam daje pravo na optimizam za ubuduće. Odlična atmosfera u Zadru, uvijek je gušt doći pred ovako prepuno plivalište i svaka čast ljudima koji su nas došli podržati. Na nama je da nastavimo pobjeđivati za njih. - rekao je Luka Lončar, reprezentativac.

Hrvatska - Rusija 14:4 (3:0, 3:1, 4:1, 4:2)

ZADAR - Plivalište SŠC Višnjik. Gledatelja:600.

Suci:Gabor Vogel (Mađarska) i Stanko Ivanovski (Crna Gora).

HRVATSKA: Bijač, Macan , Fatović (5), Lončar (1), Zović, Buljubašić (1), Vukičević(3), Bašić, Marinić-Kragić(2), Vrlić (1), Benić, Garcia (1) , Marcelić. IZBORNIK: Ivica Tucak

RUSIJA: Statsenko, Lazarev (1) , Odintsov, Dereviankin, Koptsev, Ashaev, Merkulov, Nagaev (1) , Kharkov, Kholod, Lisunov (1), Shepelev (1), Ivanov. IZBORNIK: Evstigneev Sergey

PETERCI: Hrvatska 3-3. REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 7-7), Rusija 1-2