Na Višnjiku je danas predstavljen novi trener KK Zadra Aleš Pipan. Sedam godina nakon što je već trenirao klub, vrativši ga u ABA ligu, dočekali su ga direktor Željko Žilavec, sportski direktor Branimir Longin, Lovre Bašić i više zadarskih sportskih novinara.

- Drago mi je što sam dobio novu priliku nakon toliko godina. Ne želim govoriti velike riječi, znam gdje sam došao i što nas očekuje, što je biti trener u Zadru. Dobio sam mogućnost raditi posao koji volim, a svaki trener s ponosom bi radio ovdje, rekao je Pipan.

Najavio je stvaranje jakog rostera složenog po financijskim mogućnostima, koji će imati dobru sezonu u ABA ligi te izboriti finale domaćeg prvenstva.

- Želimo momčad koja će biti konkurentna svima, koja će imati rezultat ali i igrati lijepu košarku. Svi u Zadru znaju košarku, tu nema varanja, treba dobro igrati i pobjeđivati

Kaže kako nema svoje favorite među potencijalnim pojačanjima, no načelni je cilj imati nekoliko mladih igrača koji će zaista i dobiti priliku da se dokažu kroz sezonu.

Lovre Bašić potpisao je novi ugovor i trebao bi biti jedan od nositelja igre u sezoni. Međutim, na toj poziciji angažirat će se i stranac koji bi trebao biti motor ekipe, što znači da se više ne računa na Jakova Vladovića.

- Na Vladovića, kako stvari sada stoje, više ne računamo. Špralji je ponuđen ugovor, vidjet ćemo hoće li ga prihvatiti, rekao je Pipan.

Slična je situacija i s Ivom Ivanovom, koji je imao ugovor u ruci ali je istaknuo dodatne zahtjeve. I njegov slučaj sportski direktor Branimir Longin drži otvorenim. Nažalost, zatvoreni su slučajevi Marka Popovića i Luke Žorića.

- S Popovićem smo imali više konkretnih razgovora, nažalost on je odlučio odigrati još jednu sezonu u Španjolskoj. Sa Žorićem smo imali dosta kontakta, on još važe ponude, bi li igrao vani ili u Hrvatskoj, u Zadru ili nekom drugom klubu, ali kako sada stvari stoje mislim da ni on neće doći kod nas, izvijestio je Longin.

Uz mlade igrače koji tek trebaju stasati klub planira dovesti četvoricu igrača. Dio njih trebao bi se pojaviti već na prozivci 8. kolovoza, na kojoj neće biti Lovre Bašića i Domagoja Vukovića, koji s B reprezentacijom putuju u Kinu.