Jučer je u mađarskom Györu održan tradicionalni susret kadetskih reprezentacija Hrvatske, Češke, Mađarske, Slovačke i Slovenije. Ukupni pobjednik je Češka čiji su kadeti i kadetkinje osvojili ukupno 447 bodova, druga je Mađarska sa 426,5 bodova, a treća Slovenija sa 265 bodova. Naši su mladi atletičari osvoji četvrto mjesto skupivši ukupno 248,5 bodova. Kadetkinje su bile treće dok su kadeti bili četvrti.

Od zadarskih predstavnika u reprezentaciji najzapaženiji rezultat ostvario je Luka Krševan Nižić član Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar osvojivši 7. mjesto s preskočenih 6.35 što je njegov osobni rekord.

Također 7. je bila  i bacačica koplja iz AŠK Zadara Veronika Šokota bacivši spravu 39.85, dok je u skoku udalj atletičarka AK Alojzije Stepinac Laura Bartulov skočila 5.26 u prvoj seriji te je zbog istegnuća zadnje lože morala propustiti ostale skokove i s tim skokom zauzela je 9 mjesto.

U nacionalnoj štafeti 4x100m za djevojke nastupila je i benkovčanka Matea Čerina i s djevojkama osvojila 2. mjesto s rezultatom 48,78.

Član vodstva reprezentacije bio je i trener Atletskog kluba Alojzije Stepinac Mate Bulić koji je zadavoljan nastupom svojih atletičara istaknuvši kako bi zbog stjecanja iskustva ovakvih nastupa trebalo biti i više. Naši atletičari mogu se nositi s mnogo jačim reprezentacijama, vidljiv je napredak rasta rezultata među mlađim kategorijama a sve zahvaljujući vodstvu Hrvatskog atletskog saveza koje snažno radi na izgradnji atletske infrastrukture po cijeloj Hrvatskoj.

- Ovim putem pozivam mlade da se priključe u atletske klubove gdje mogu steći sve sportske vještine za razvoj svojih sportskih karijera . Još jednom zahvaljujem izborniku kadetske reprezentacije Srećku Opašiću koji je prepoznao rad u Atletskom klubu Alojzije Stepinac te pozvao i jednog od trenera u reprezentaciju to nam je poticaj kako bi narednih godina imali i nekoliko reprezentativaca naglasio je trener Mate Bulić .