Proteklog vikenda u Svetom Filip i Jakovu održano je prvenstvo Dalmacije u krosu u svim dobnim uzrastima na kojem su od zadarskih klubova nastupili atletičari Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar pod vodstvom trenera Slobodana Miolovića, Mate Bulića i Hrvoja Perice te ostvarili odlične rezultate 11 titula prvaka Dalmacije u krosu dva druga mjesta i dva treća mjesta i tako postali najuspješniji klub prvenstva Dalmacije.

Prvaci dalmacije su Natali Barišić u kategoriji 2011. godište, Dorijan Jurešić u kategoriji 2010. godište, Nika Petešić Frka 2010. godište, Stipe Čulina 2009. godište, Ema Plazina u kategoriji 2007. godište, kadet Stipe Radović, kadetkinja Lana Kurta, mlađi junior Marko Urić, junior Reza Javidi, juniorka Adrijana Jović i senior Perica Brkić. Srebro su osvojili kadet Branimir Nakićen i mlađi kadet Karlo Brkić, dok su treća mjesta ostvarili limač Božidar Perinović, kadet Marin Viduka i senior Juraj Bilaver.

- Jako smo zadovoljni nastupom naših atletičara, koji su nastupili u svim dobnim uzrastima te u muškoj i ženskoj konkurenciji. Kros trčanje u jesenskom djelu sezone razvija aerobne sposobnosti atletičara u svim uzrastima i kod svih atletičara. Za desetak dana očekuje nas i pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu koje se održava u Škabrnji gdje se nadamo dobrim rezultatima i na državnoj razini. Završila nam je atletska sezona na stazi te smo ove godine ostvarili najbolje atletske rezultate od svih klubova u gradu Zadru pa već sada pravimo planove i programe za iduću sezonu u kojoj očekujemo još bolje rezultate ne žurimo radimo postepeno i dugoročno na razvoju sportaša i kluba. Najveća mi je radost vidjeti naše mlade na obnovljenon stadionu Višnjik kako trče, skaču, bacaju te razvijaju svoj duh i tijelo. Još jednom hvala svima koji nas podupiru u našem razvoju prvenstveno gradu Zadru koji prepoznaje atletiku kao kraljicu sporta, ŠC Višnjik, a ponajviše roditeljima koji su nam dali djecu da ih odgajamo u sportskom, ali i u ljudskom smislu, zaključio je predsjednik kluba Mladen Peša.