Za utakmicu prvog kola Kupa Krešimira Ćosića u kojoj je KK Diadora bio domaćin  i pobijedio je KK Došk iz Drniša, dobili smo izvještaj povjerenika Milana Čankovića:

KK "DIADORA" - KK "DOŠK" 108 : 61 (24:21; 27:17; 26: 9;31:14)

KK "Diadora": Bilić 1, Mrkić 7, Vidaić 7, Kabić 10, Nenadić 10, Ivanov 16, Zrilić 9, Marin 4, Segarić 8, Butić 19, Marčev 11, Toskot 6.
KK "DOŠK": Tomić, Nimac 10, Barišić 17, Dujić, Lapić, Štingl 11, Marin 19, Milovac 3, Goreta 1, Abramac.

Nakon subotnje utakmice na Bilom brigu, predstavnik iz regije "Jug" za drugi krug kup "K.Ćosić" je KK "Diadora".

Poseban osvrt na utakmicu, koja se igrala u dvorani OŠ Zadarski otoci,  napisao je Nebojša Gunjević:

Odlazeći na Bili Brig na prvi službeni susret Diadore, stao sam na zadnje slobodno mjesto na školskom parkingu i nisam znao kako se ulazi u dvoranu te sam ulazeći na parket pokraj klupe Diadore vidio doktora Marka Prenđu i otišao mu se javiti. Tribine su bile pune pa su organizatori morali staviti i stolice na istočnu stranu dvorane. Kaže mi doktor kako su ga dečki zvali i da ih nije mogao odbiti, a na tribinama su već bili Ivica Dujić i Željko Kapelari pa sam se ugurao do njih.

Priča s Diadorom draga mi je od početka i gledam kako se razvija sa srcem. Nakon urnebesnoga početka u kojemu se posebno istaknuo humanitarni susret protiv Zadra u krcatim Jazinama, na red su došle uobičajene aktivnosti te sad gledatelj uz parket može besplatno gledati kako netko radi to što voli. A kad je mali Bilić dao zadnji koš na utakmici i svoj prvi te su se tako baš svi igrači Diadore upisali u strijelce, prvi susret bio je zaokružen i svi su se mogli radovati.

Publika je pljeskala dobrim potezima obje momčadi i kad je kod rezultata 65-46 iz igre izišao gostujući play Nimac, cijela je dvorana pljeskala. I publika će se razvijati zajedno s klubom koji već ima velik broj članova što nisu zamišljeni kao fikusi i u cijeloj su ideji bitan čimbenik kluba te se nadam kako će gledatelja i na prvoj prvenstvenoj utakmici u subotu 3.11. s početkom u 20:30 sati biti jednako kao ovu subotu, i da će ih biti sve više. Svakom je klubu silno važna vjerna publika i možda će navijači Diadore jednom skandirati poput američkih marinaca, a umjesto nekoga narednika predvodit će ih vođa s megafonom:

Diadora dobro zna, košarka je kraljica.
Borimo se sada svi, srce će pobijediti.
Ajmo dečki, dodaj gasa - protivniku nema spasa.
Mi smo klapa junačka, klupa nama je dugačka...