U organizaciji Veslačkog kluba Pag i Hrvatskog veslačkog saveza 21. rujna u Pagu će se održati finale Hrvatskog veslačkog kupa u svim disciplinama i uzrastima. Svi pobjednici kontinentalnih i dalmatinskih kupova natječu se za ukupnog pobjednika Republike Hrvatske.

Točan broj sudionika znati će se 18. rujna kada završavaju prijave za natjecanje. Pokrovitelji i suorganizatori finala Hrvatskog veslačkog kupa su Grad Pag i Turistička zajednica grada Paga.

U nedjelju, 22. rujna 2019. održati će se Međunarodna regata Osmerci na Pagu od Zrća do grada Paga u dužini 15 km. Organizatori regate su Veslački klub Pag i Hrvatski veslački savez, a pravo nastupa imaju sve prijavljene posade koje mogu biti sastavljene od veslača natjecatelja i veslača rekreativaca. Mogu biti klupske, kombinirane po spolu, ovisno o kategoriji (juniori, seniori, veterani ili kombinirani). Međunarodna veslačka regata Zrće - Pag idealna je za promociju Paga kao poželjne destinacije za dolazak veslača pa će i ove godine na regatu doći najbolji hrvatski veslači, uključujući Martina i Valenta Sinkovića. Pokrovitelji i suorganizatori Međunarodne regate Osmerci na Pagu su Grad Pag, Grad Novalja, Turistička zajednica grada Paga, Turistička zajednica grada Novalje.

Dođite i uživajte u sportskom veslačkom vikendu i atraktivnoj manifestaciji za kraj ljetne sezone, pozivaju iz Turističke zajednice Grada Paga, pozivaju organizatori.