Grad Zadar donio je program javnih potreba u sportu Grada Zadra za 2020. godinu. Sport pridonosi zdravom životu građana, odgoju i obrazovanju, te gospodarskom razvoju društva. Bavljenje sportom, njegova promidžba sportskim priredbama i postizanjem vrhunskih rezultata temeljni su motiv ulaganja u sport, a održavanje tradicionalnih sportskih priredbi od posebne važnosti za grad Zadar pridonosi i raznolikosti turističke ponude. Sport je društvena djelatnost koja uspješno promovira Grad Zadar na raznim natjecanjima u Republici Hrvatskoj te kroz razna međunarodna natjecanja, na kojima uspješno, pojedinačno ili ekipno, nastupaju zadarski sportaši, ističe se u programu rada.

Programsko područje uključuje sufinanciranje 74 sportske udruge s područja grada Zadra iz ukupno 36 sportova s oko 11.300 aktivnih sportaša svih dobnih skupina. Njih će grad sufinancirati sa 15,3 milijuna kuna, od čega je 7,2 milijuna kuna namijenjeno za korištenje sportskih objekata na Višnjiku, Mocirama i Ravnicama. Najveći iznosi idu klubovima koji koriste zatvoreni bazen na Višnjiku, pa će tako VK Zadar 1952 iz proračuna dobiti ukupno 1,7 milijuna kuna, PK Zadar 1,3 milijuna, PK Jadera blizu milijun kuna. U rangu milijunaša izvan vodenih sportova su i Škola košarke Zadar, KK Zadar Puntamika. U ovoj tablici ne prikazuju se najveći korisnici proračuna - KK Zadar i NK Zadar, koji se milijunskim iznosima financiraju kao športska dionička društva.

Proračunom će se podržati i najveće manifestacije u 2020. Iznos od 50.000 kuna dobit će šahovski turnir Zadar Open i Svjetsko školsko prvenstvo u košarci U13, Europska zlatna liga u odbojci 30 tisuća, a po 20 Memorijalni turnir u košarci Denis Špika, Turnir Naša dica Kožino, košarkaški turnir Gradu s ljubavlju, Božićni malonogometni turnir i Comen cup - Open water.

Program podržava osiguranje dijela sredstava za stipendije vrhunskih sportaša I. i II. kategorije. U prvu kategoriju s iznosom od 2.400 kuna ušli su Šime Fantela, Igor Marenić, Mihovil Fantela, Ante Verunica, Darko Tokić i Vladimir Gašpar, a u drugu (1.500 kuna) Ivan Galzina, Marko Sikirić, Marin Jovančević, Ivan Vrbnjak i Roko Jurišić.

Cijeli program dostupan je na stranicama Grada Zadra.