Otočka skijaška utrka Iška kraljica, koja je odgođena s kraja prosinca zbog nedostatka snijega, trebala bi se održati 25. siječnja, objavljeno je na Facebok stranici događaja. Dok u prosincu snijega nisu mogli pronaći ni u susjednim državama, zbog nižih temperatura sada bi se utrka trebala održati na "domaćem", ličkom snijegu. Organizatori doduše napominju da bi se datum mogao pomaknuti za tjedan dana ukoliko se opet poklope sve okolnosti,l pa će datum potvrditi naknadno.

- Spektakularni otočki skijaški spust u centru mista Veli Iž, na stazi od prirodnog ličkog snijega, održava se ove godine po treći puta. Nadrealan doživljaj skijanja na hrvatskom otoku okruženom morskim plavetnilom, prati vrhunska zabava sa adventskim kućicama i wow glazbenim programom, poručuju organizatori.

U subotu 25. siječnja oko podne će doći 90 tona snijega iz Like, koji će se prostrijeti po stazi do večerašnjih događanja. Dječja sanjkaška utrka na lopatama "Iška princeza& Iški princ" počinje u 17.30 sati, a u 19 i spektakularna utrka "Iška kraljica". Sudionicima Iške princeze i Iškog princa (6-12 godina), osiguran je prijevoz brodom Zadar-Veli Iž-Zadar, u pratnji roditelja.

Dolazak do Velog Iža moguć je redovnim brodskim linijama iz Zadra te dodatnim linijama za posjetitelje Iške kraljice. Na Velom Ižu očekuju i sudionike pristigle privatnim brodicama.

Uz uživanje na utrci i zabavi, moguće je osigurati višednevni boravak na Velom Ižu rezervacijom smještaja preko Apartmanija.hrili rezervacijom smještaja u hotelu Korinjak.