Zadar je svladao prvu prepreku na putu prema željenom osvajanju Kupa Krešimira Ćosića i večeras protiv Splita (20.30 sati) traži prolazak u finale, gdje bi ga trebala čekati Cibona (igra ranije s Goricom). Bit će to sasvim drugačija utakmica, najavio je sinoć nakon pobjede Karlo Uljarević.

- Split je danas pokazao koliko je kvalitetan. Možda nisu imali jakog suparnika, ali su svojim rezultatima u prvenstvu i Drugoj ABA ligi pokazali da su kvalitetna momčad. Nadam se da ćemo ući s dobrim fokusom i pokazati svoje pravo lice, rekao je Uljarević, prokomentiravši kako Zadrova igra protiv Sonik Puntamike nije bila posebno kvalitetna, pogotovo u obrani, ali na kraju se računa samo pobjeda.
Trener Danijel Jusup uvjeren je kako se s ovakvom igrom ne može proći momčad poput Splita.

- Krenuli smo s jednom obranom koja nije išla, imao sam dojam da nam prelagano zabijaju. Kad smo počeli preuzimati zbunili smo ih, nisu na to računali. Znali smo da su opasni za tricu, na taj način smo ih uspjeli zatvoriti, a da nismo iz unutra bili kažnjeni. Split je momčad koja ne zaostaje za Zadrom, ni financijski ni po rosteru, dobili su puno povratkom Marčinkovića, izuzetno su motivirani, pripremljeni, spremni, ozbiljan protivnik i mislimo li dobiti, morat ćemo pokazati veće zajedništvo nego protiv Sonik Puntamike, upozorio je Jusup.

Najveći problem nakon odlaska Petra Marića i Akosa Kellera u Zadrovoj svlačionici je očito Bryon Allen. Sinoć je odigrao samo šest minuta, što nije bio dio trenerovog plana.

- Nije bio plan da ga se čuva, jer sam ga već čuvao protiv Hermesa. Kod Allena nisam na početku vidio ono što sam trebao vidjeti, a ni njega ni bilo koga drugoga neću čekati. Ovdje se mora igrati od prve minute, bez biranja utakmica i kalkulacija. Uvijek se da malo kredita, pogotovo nominalno prvom igraču, pogriješiti se može, ali voljni moment mora biti na višoj razini. Neka se onda bore drugi. Mi u ovakvim utakmicama od početka moramo stisnuti, a ne strahovati do zadnje minute hoćemo li izgubiti. Nisam tako vodio utakmice, niti ću.

Hoće li Allen biti "na ledu"?

- Svatko može pogriješiti, ja prvi. Od njegovog ponašanja ovisi što će biti. Ako ne vidim pomak nabolje, onda neće dobiti ni šansu.

Petani i Kraljević: Borili smo se koliko smo mogli
Trener Sonik Puntamike Šime Kraljević i igrač Teo Petani su sinoć bili razočarani ishodom utakmice, ali i svjesni kako je razlika u kvaliteti ovih dviju momčadi ipak prevelika.
- Mi smo se borili koliko smo mogli, Zadar je ipak jedna abaligaška ekipa, želimo mu od svega srca da uzme tu kantu i razveseli ovaj grad. Kad se lomila utakmica nismo uspjeli realizirati dva zicera, oni su zabili kontru i tricu i otišli na 10 razlike. Nakon toga te drže na mišiće, daleko od koša, nama se ruka malo skrati, nema tu puno mudrolije. Ako zabiješ ideš gore, ako ne ideš u rupu, a mi se iz te rupe nismo uspjeli izvući, rekao je Petani.
- Možemo biti zadovoljni prikazanom igrom, dobro smo izgledali, a ove crne rupe protiv ozbiljne ekipe kakva je Zadar morate skratiti i po mogućnosti ih nemati. Odvojili su se na poluvremenu, dogovorili smo se kako ćemo krenuti dalje, ali početne četiri minute treće četvrtine nismo imali protok napadačke igre. Otišli su na 15-16 razlike, nakon čega nam je pao i motiv, ocijenio je Kraljević.