Nakon osvajanja Kup Krešimira Ćosića trener Zadra Danijel Jusup iskazao je zadovoljstvo što će mu svi igrači biti na okupu, iako to znači da Dominik Mavra nije pozvan u reprezentaciju, a zaslužio je. Desetak dana kasnije sve je drugačije - Mavra je naknadno pozvan u reprezentaciju, Bryon Allen odradio je "visinske pripreme" u Americi, a Ive Ivanov ozlijedio je zadnju ložu. To znači da zadarski kapetan za svoju momčad neće nastupiti do kraja ABA lige, što je u ovom trenutku ionako od male važnosti. Zadru u najrealnijem scenariju trebaju tri pobjede, uključujući gostujuću kod Crvene zvezde, što znači da nam s Ivom i bez Ive slijedi jednaki scenarij.

No njegov izostanak mogao bi donekle kompromitirati trud Zadra da zadrži prvu poziciju u domaćem prvenstvu pred play off. Ne sutra protiv Sonik Puntamike (Višnjik, 19 sati), ali na nekim gostovanjima poput Gorice 7. ožujka moglo bi biti dosta gusto. Što o svemu danas kaže trener Jusup?

- Nažalost, dogodila se ozljeda zadnje lože Ivanova, Bryon iz Amerike stiže danas, Dominik je s reprezentacijom, tako da nas ima devet na treningu, ali ovih devet koji rade, rade dobro. Mislim da su u jednom dobrom tonusu i mislim da spremni dočekujemo utakmicu. Moramo se okrenuti radu, treningom poboljšati igru ako mislimo i dalje ostvarivati neke rezultate koji bi mogli privući publiku. Toga igrači moraju biti svjesni, ja se trudim uvjeriti ih u to. Nakon Kupa se trebalo proveseliti, to svakako. Treba se malo odmoriti i krenuti s radom. Uvijek kad se dobro radi, to se negdje odrazi i na utakmici.

Zadrani su završni turnir Kupa Krešimir Ćosić otvorili upravo protiv Puntamičana, koji su prvi dio dvoboja izgledali iznimno dobro na parketu Krešinog doma.

- Puntamičani su nezgodni. U utakmici protiv njih u Kupu mučili smo muku, gledao sam tu utakmicu. Baziraju igru na tri poena. Mogu dosta dobro kazniti. Ekipa koju moraš najozbiljnije shvatiti. Imaju i dva igrača koja su lani igrala ABA ligu. Uvijek su motivirani protiv Zadra. Moramo biti koncentrirani.

Podsjetimo, Zadar je u deficit na visokim pozicijama ušao nakon raskida ugovora s Akosom Kellerom, a budući da više nema mogućnosti za registraciju igrača, Zadar se do kraja sezone mora osloniti na (sada ozlijeđenog) Ivanova, Planinića, Fundića i Vukovića. Svi ostali bliži su playu nego centru. Hoće li Zadar stoga u nadolazećim utakmicama taktički više bazirati svoju igru na vanjskim linijama?

- Teško je igrati samo izvana. Moramo naći načina da dobijemo unutarnju igru. Imamo neke ideje, spremamo se. Svi dobiju šansu, svi su u prilici. Ovisi o njima tko će šansu iskoristiti, a tko ne. Na svih računamo, kao i do sada. Na nekog više, na nekog manje.