Škola trčanja Zadar nastavlja s promocijom vježbanja na otvorenom i rekreativnog bavljenja sportom. Najnovija akcija provodit će se svaku subotu i potpuno je besplatna za sve zainteresirane za napredak u trčanju i podizanje kvalitete života općenito.

"Đir po gradu" akcija je koja okuplja rekreativce trkače te pruža priliku svim zainteresiranima da iz prve ruke dobiju savjet od iskusnijih trkača i trenera Škole trčanja Zadar.

Ožujak i travanj su idealno vrijeme za brušenje forme i pripremanje za najveće utrke na ovim prostorima - Zadar Night Run i Wings for Life World Run. Tisuće Zadrana trči na ovim utrkama, ponekad potpuno nespremni pa evo prilike za promjenu. Višegodišnje iskustvo trenera i trkača popularnog RunZadar tima će zasigurno pomoći svim zainteresiranima da na što lakši način dosegnu optimalne promjene.

O detaljima "Đira po gradu" upitali smo Juru Šanga, voditelja Škole trčanja Zadar:

- Svaku subotu u 18 sati okupit ćemo se u parku V. Nazora te formirati trkačke grupe prema brzini trčanja i trenažnom iskustvu. Svaku grupu predvodit će iskusni "pacer" ili trkač koji će držati zadanu brzinu trčanja. Jedna grupa će trčati kilometar oko šesti pol minuta, druga oko 6, a ona najbrža čak brže od 5:45.Svaka grupa će trčati 8 - 15 km, ali će ruta trčanja biti takva da će oni manje spremni moći i ranije završiti svoj trening.

Treneri i iskusni trkači stajat će na raspolaganju da nesebično podjele svoja iskustva, dadu pokoji savjet i pomognu svim zainteresiranima da sa osmijehom dođu do cilja. Nakon treninga slijedi i kvalitetna okrjepa uz, naravno, komentiranje treninga.

Više informacija možete pronaći na web stranici Škole trčanja Zadar RunZadar.com.