"Rekao sam još od prvog dana da su dvorane iz 2009. prijevara zbog tvrdnji da su to rukometne dvorane. Nijedna dvorana nije rukometna", rekao je jučer legendarni hrvatski izbornik Lino Červar, usmjeravajući time svoj žalac dijelom i prema zadarskoj dvorani. Višnjik ipak ne može u isti koš s ostalim dvoranama koje su se tada gradile, poput Spaladium arene, jer je ona već bila u uznapredovaloj fazi i sredstva koja im je Vlada dodijelila za organizaciju tadašnjeg Svjetskog prvenstva iskorištena su za dovršetak kompletnog projekta. No je li ta dvorana u međuvremenu postala nepogodna za održavanje velikih rukometnih natjecanja i je li zbog toga zaobiđena pri kandidaturi za organizaciju Svjetskog prvenstva u rukometu, koje će se u Hrvatskoj igrati 2025. godine?

- Najprije moram reći da se radi o preliminarnoj prijavi, u kojoj su navedene neke dvorane koje još nisu izgrađene, ili su se do sada pokazale neuvjetnima. Što će do kraja biti i hoće li Zadar biti među gradovima-domaćinima to će se vidjeti, no to nije u mojoj domeni nego prijava može ići isključivo preko Grada Zadra, kaže Karlović.

Što je s Červarovom primjedbom? Je li zadarska dvorana pogodna za domaćinstvo utakmica u okviru IHF-a (svjetske organizacije) i EHF-a (europska), ili ju njezine dimenzije zbog kružnog oblika, odnosno nemogućnosti da se u njoj iscrta propisano rukometno igralište, isključuju od organizacije utakmica predstojećeg Svjetskog prvenstva?

- Dimenzije su se mijenjale i nisu razlog zbog kojega bi se Zadar isključio kao domaćin. Radi se o kutevima terena, po nekim pravilima moraju imati tri metra, po nekima pet. Mi smo pokazali da možemo organizirati najveća natjecanja, uključujući rukometne priredbe i ako se ukaže prilika i potreba, moći ćemo to napraviti i za Svjetsko prvenstvo 2025., rekao je Karlović.