Dvije dobre vijesti s Višnjika, ili barem tako na prvu izgledaju. Zašto i koronavirus može biti dobar? Prva je da će se utakmica u Beogradu između Crvene zvezde i Zadra igrati bez gledatelja. Zvezdaši su bolja momčad, favoriti, ali i sigurni sudionici Final foura pa im pobjeda nije potrebna. Uz pritisak publike teško je odigrati beskrvnu utakmicu, ovako, bez gledatelja, možda to shvate kao trening, pa se Zadar dokopa iznenađenja.

Bilo bi to gotovo sigurno dovoljno za opstanak, jer oba konkurenta - Mega Bemax i Krka, igraju utakmice protiv momčadi kojima treba pobjeda za Final four - Mornaru kako bi osigurao četvrto mjesto, Cedeviti Olimpiji kako bi ga dohvatila ako Mornar "kiksa" s Megom. Dobra je i okolnost da Zadrovi protivnici igraju svoje utakmice ranije, pa će Jusupovi momci biti puni motiva budu li znali da ih pobjeda ostavlja u ligi.

Druga dobra vijest, ili nepogoda, kako se uzme, je povratak Bryona Allena u momčad. Nakon nesuglasica uoči Koper Primorske Jusup i ćudljivi Amerikanac pronašli su zajednički jezik te je on priključen treninzima prve momčadi. Jusup nema puno izbora nakon što su iz momčadi zbog ozljeda otpali Ivanov i Fundić,dok drugi misle kako je baš zbog Allena momčad proigrala i prodisala protiv Slovenaca.

Alen je nekoliko utakmica ove godine odigrao maestralno, ali i još više katastrofalno, te je bio izravni krivac za neke od poraza. Hoće li ga Jusup ukalupiti i uvesti u pozitivan ritam, pokazat će vrijeme, odnosno - nedjelja.