Na današnji dan prije 12 godina od posljedica udarca glavom u betonski zid na Stanovima preminuo je zadarski nogometaš Hrvoje Ćustić.

Tada 25-godišnji nogometaš igrao je nekoliko dana ranije, 29. ožujka 2008. godine, svoju posljednju utakmicu za voljeni klub. U dvoboju s protivničkim igračem, na neadekvatnom igralištu na Stanovima, s betonskim zidom uz rub travnjaka, stradao je boreći se za loptu. U udarcu je dobio nagnječenje mozga i frakturu lubanje te je žurno operiran u zadarskoj bolnici. Nažalost, nije mu bilo spasa - 2. travnja nastupila je moždana smrt, a dan kasnije proglašena je smrt.

Hrvoje je do danas ostao u mislima brojnih navijača i prijatelja. Prozvan je Dvanaestim anđelom, posvećeno mu je nekoliko pjesama, a njegovo ime nosi i ulica uz stadion na Stanovima. Njegov prijatelj i tadašnji suigrač Danijel Subašić i danas ispod dresa nosi majicu s njegovim likom, kojom slavi sve pobjede, pa tako i one na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Pjesmu "Dvanaesti anđeo" snimio je nakon njegove smrti danas također pokojni kantautor Romeo Santini.


View on YouTube

Zbog aktualne pandemije koronavirusa, obljetnica će se obilježiti tiho u krugu NK Zadar i obitelji.