Rukometni klub PPD Zagreb na svojim je stranicama izrazio sućut obitelji i prijateljima tragično preminulog Josipa Bepa Kadije. On je upravljao automobilom koji je sinoć sletio s Liburnske obale, a u prometnoj nesreći poginuo je još jedan mladić.

- Josip Bepo Kadija, rođen 25. 9.2000.g., stigao je kao mlađi kadet u rukometni klub PPD Zagreb u sezoni 2015./16., iz rukometnog kluba Arbanasi, te uspješno nastupao za mlađe dobne skupine. U tom periodu je jednom bio vice-prvak i dva puta prvak na završnicama prvenstva Hrvatske za mlađe kadete i kadete. Sa svojom generacijom 2000./01., osvojio je brojne međunarodne turnire, te se uspješno natjecao u seniorskim ligama, 3. HRL - središte i 1. HRL - sjever. U sezoni 2018./19. prelazi na posudbu u rukometni klub Maksimir Pastela.

Josip Bepo potječe iz deveteročlane obitelji, koja je uvijek bila nasmijana i pristupačna u svemu i pamtit ćemo ga kao dobro odgojenog, pristojnog i veselog dečka. Dragi naš Bepo, do novih susreta na nekim novim rukometnim terenima - počivaj u miru!, piše u izrazu sućuti.

Od Kadije se oprostio i RK Maksimir Pastela.

- S tugom u očima i boli u srcu, pišemo ove riječi... Preminuo je naš igrač, suigrač, prijatelj Josip Bepo Kadija u tragičnoj nesreći. Svaki naš član ima svoju priču i ona je protkana brojnim trenucima koje smo proveli zajedno i nikada ih nećemo zaboraviti. Zato, hvala ti što si bio sa nama, ovo premalo vremena, a sada trči nekim drugim prostranstvima.

I drugi poginuli mladić Josip Brkljačić bio je aktivni sportaš, a od njega se oprostio njegov HNK Primorac Biograd.